Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situaţia copiilor instituţionalizaţi - temă a întâlnirii dintre premierul Ludovic Orban şi senatorul USR Vlad Alexandrescu

Facebook/ arhiva personală
Vlad Alexandrescu

Senatorul Vlad Alexandrescu s-a întâlnit, miercuri, cu premierul Ludovic Orban pentru a discuta despre situaţia copiilor instituţionalizaţi, ca urmare a demersurilor pe care reprezentantul USR le-a făcut în domeniu, dar şi a memorandumului societăţii civile prin care se cer măsuri concrete.

Potrivit unui comunicat de presă transmis joi AGERPRES, în discuţia cu prim-ministrul, senatorul USR "a atras atenţia, în special, asupra fenomenului psihiatrizării prin care mii de copii sunt ţinuţi în mod abuziv sub medicaţie, distrugându-le dezvoltarea intelectuală şi emoţională, dar şi asupra abuzurilor fizice şi psihice făcute de foarte multe ori tocmai de personalul care ar trebui să îi îngrijească".

"Am primit asigurarea că Guvernul a început să ia măsuri în această direcţie. Că va investiga şi va combate abuzurile din centre şi fenomenul psihiatrizării. Şi, cel mai important şi concret, că va permite vizitele inopinate în centre ale organizaţiilor nonguvernamentale active în protecţia drepturilor persoanelor cu dizabilităţi şi copiilor din sistemul de protecţie. Am speranţa că aceste acţiuni se vor materializa în ameliorarea condiţiilor în care trăiesc aceşti copii şi că dorinţa de reformă va rezista presiunii politice şi administrative exercitate de o parte din oamenii din sistem", a afirmat Alexandrescu, citat în comunicat.

El a precizat că, în perioada următoare, va cere audierea preşedintelui Consiliului de monitorizare a implementării Convenţiei ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi, instituţie ce se află în subordinea Senatului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.