Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situația degenerează în Israel: Radicalii din coaliția de guvernare își scot susținătorii la contra-manifestații/ Ultrașii Beitar Ierusalim se activează

suporteri beitar ierusalim

Parlamentarul Simcha Rothman, unul dintre arhitecții revizuirii sistemului judiciar din Israel, face apel la susținători să iasă în stradă pentru a-și arăta susținerea față de reformă, în timp ce se așteaptă ca premierul Benjamin Netanyahu să ceară oprirea controversatei legi care a generat proteste de amploare.

"Alegerile nu vor fi furate!", a scris el pe Twitter. "Poporul cere o revizuire radicală a sistemului judiciar". "Nu trebuie să acceptăm o situație în care există oameni a căror voce nu contează", spune Rothman, potrivit The Times of Israel.

"Ieșiți și redați vocea poporului", spune el, anunțând un protest pe strada Kaplan din Ierusalim, vizavi de Knesset, la ora 18.00.

La Familia, un grup de susținători de extremă dreapta ai echipei de fotbal Beitar Ierusalim, care are un istoric de rasism și violență, anunță că se va aduna la punctul de legătură din Tel Aviv, un punct central de adunare pentru protestele împotriva reformei.

"Până acum am stat liniștiți, în această seară vom ajunge la Kaplan", spune La Familia.

Apelul președintelui Herzog

Președintele israelian Isaac Herzog a îndemnat luni guvernul să oprească revizuirea judiciară aspru contestată, la o zi după ce premierul Benjamin Netanyahu și-a demis ministrul apărării pentru că s-a opus acestei măsuri, ceea ce a declanșat proteste de stradă în masă.

"De dragul unității poporului israelian, de dragul responsabilității, vă cer să opriți imediat procesul legislativ", a declarat Herzog pe Twitter.

Proteste și în fața casei lui Netanyahu

Protestatarii din Tel Aviv au blocat o autostradă şi au făcut în mai multe locuri foc cu lemne.

De asemenea, au avut loc ciocniri între protestatari şi poliţie în exteriorul reşedinţei private a lui Netanyahu, la Ierusalim. Forţele de ordine au folosit un tun cu apă.

Au avut loc proteste şi în alte oraşe, cum ar fi Beer Sheva şi Haifa

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.