Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situaţia din Bahmut rămâne dificilă. Liderul prorus Denis Puşilin: 'Forţele ucrainene nu dau semne de retragere'

euronews.com
bahmut lupte

Situația forțelor ruse care încearcă să captureze orașul ucrainean Bahmut este „dificilă”, deoarece nu există semne că Kievul este gata să ordone retragerea trupelor sale, a declarat joi liderul instalat de Rusia în regiunea Donețk.

Forțele ruse încearcă de luni de zile să încercuiască și să captureze orașul din estul Ucrainei în ceea ce s-a transformat într-una dintre cele mai sângeroase bătălii ale războiului care durează de un an. Rusia, care face referire la oraș folosindu-i numele din epoca sovietică Artiomovsk, spune că prin cucerirea sa va putea să lanseze ofensive mai adânc în teritoriul ucrainean, pe care pretinde că luptă pentru a-l „elibera”.

„Situația de la Artiomovsk rămâne complexă și dificilă”, a declarat, joi, Denis Pușilin, liderul regiunii Donețk din Ucraina, într-un interviu acordat televiziunii de stat. „Nu vedem vreo premisă că inamicul va retrage pur și simplu unități”, a adăugat el, potrivit Rador.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus în repetate rânduri că nu își va retrage forțele din Bahmut, chiar dacă oficialii de la Kiev și occidentali au minimalizat importanța strategică a orașului, distrus după luni întregi de bombardamente.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.