Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situația din Bakhmut e critică: unii oficiali cred că forțele ucrainene ar trebui să se retragă

Radu Pop
război, mariupol, ucraina, rusia, armată, soldați

Oficialii din Occident și de la Kiev cred că forțele ucrainene ar putea fi nevoite să se retragă din Bakhmut, au declarat surse pentru publicația The Times. Potrivit ziarului, oficialii sunt conștienți de faptul că Forțele Armate ale Ucrainei pot fi înconjurate și tăiate de liniile de aprovizionare.

De cealaltă parte, forțele armate rusești descriu situația ca fiind una „critică”. Forțele armate ale Ucrainei pierd treptat zonele fortificate care au fost construite de mai bine de o lună sau chiar mai mult de un an, transmit reprezentanții armatei rusești.

Fostul procuror general Yuriy Lutsenko, care a fost numit comandant al unui pluton de drone, descrie situația din oraș după cum urmează: "Lupte de stradă în suburbiile din Bakhmut, linii de comunicații tăiate, lipsă de muniție, oboseală mortală a infanteriei eroice".

Ultima cucerire strategică

Pierderile Forțelor Armate ale Ucrainei au crescut de mai multe ori, se laudă forțele armate rusești. În urmă cu o zi un alt sat a fost cucerit de forțele rusești, după cum spune fondatorul grupului de mercenari Wagner; e vorba despre satul Berkhovka. Controlul asupra satului va tăia aprovizionarea Forțelor Armate ale Ucrainei și va crește presiunea asupra periferiei nordice a Bakhmut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.