Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Linia frontului avansează în Donețk: ultimul anunț făcut de șeful mercenarilor Wagner sugerează mutarea ostilităților la Kramatorsk și Sloviansk

ndtvimg.com
razboi

Grupul de mercenari Wagner al Rusiei a revendicat controlul asupra unui sat ucrainean de lângă Bakhmut. Fondatorul organizației, Evgheni Prigozhin, a declarat că soldații săi au pus stăpânire pe Berkhivka, care se află la nord de orașul din estul Ucrainei.

De ce e importantă cucerirea și ce urmărește Rusia

Bakhmut a fost scena unor lupte aprige timp de mai multe luni, bătălia fiind atât de intensă încât comandanții din ambele tabere s-au referit la el ca la „mașina de tocat carne". Controlul asupra Bakhmut ar oferi Rusiei un avantaj serios pentru a avansa spre două orașe mai mari pe care le râvnește de mult timp în regiunea Donețk: Kramatorsk și Sloviansk, explică jurnaliștii britanici de la Sky News.

Vezi și: Forțele armate rusești, lovitură strategică la un an de la invazie: conductă principală lovită de armata rusească / situația pe front

Ce controlează Rusia

Rusia controlează aproape o cincime din Ucraina, dar a suferit o serie de eșecuri în ultimele luni, deoarece forțele ucrainene au lansat contraatacuri, folosind arme primite de la aliații occidentali. Grupul Wagner, care funcționează ca o companie militară privată, a luptat în numele Moscovei în Ucraina, iar Prigozhin și-a asumat un rol mai public de când a început invazia Rusiei. Dar în ultimele săptămâni, el s-a confruntat cu împotriviri din partea autorităților, în contextul în care există unele semne ale unei acțiuni a Kremlinului și a Ministerului Apărării pentru a-i limita influența în creștere. Vezi și: Lovitură de grație dată de liderul mercenarilor Wagner: conducerea militară rusă cedează în fața lui Prigojin.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.