Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situația escaladează la granița isreliano-libaneză - Hezbollah jură răzbunare după loviturile israeliene

reuters.com
hezbollah israel

Hezbollah spune că Israelul va plăti „prețul” pentru uciderea a cel puțin 10 persoane, inclusiv cinci copii, în sudul Libanului, cea mai mortală zi pentru civilii libanezi în patru luni de ostilități peste granița libaneză-israeliană.

„Inamicul va plăti prețul pentru aceste crime”, a declarat politicianul Hezbollah Hassan Fadlallah pentru Reuters. „Rezistența va continua să-și exercite dreptul legitim de a-și apăra poporul”.

Înalt oficial Hezbollah, șeicul Nabil Kaouk, a declarat, la un eveniment din sudul Libanului, că gruparea teroristă a fost „pregătită pentru posibilitatea extinderii războiului” și va întâmpina „escaladarea cu escaladare, deplasarea cu deplasarea și distrugerea cu distrugere”.

Câțiva dintre luptătorii grupării teroriste libaneze au fost, de asemenea, uciși în lovituri separate de miercuri, inclusiv asupra Nabatieh, potrivit grupului și surselor de securitate.

Întrebat despre lovitura de la Nabatieh, un purtător de cuvânt al armatei israeliene spune că așteaptă informații suplimentare „despre acest eveniment, dar vom actualiza când vom afla mai multe detalii”.

 

Conflictul dintre Hezbollah și Israel

Conflictul dintre Hezbollah susținut de Iran și Israel s-a desfășurat în paralel cu războiul din Gaza, alimentând îngrijorarea cu privire la riscul unei confruntări totale între adversarii puternic înarmați.

Ambele părți au spus că nu caută un război total, iar conflictul a fost limitat în mare parte în zonele din apropierea graniței.

O sursă familiarizată cu gândirea Hezbollah spune că atacul asupra lui Nabatieh a marcat o escaladare israeliană, dar a fost încă în „reguli de angajare” nescrise.

Israelul a declarat miercuri că a răspuns la focul transfrontalier de rachete din Liban, care a ucis unul dintre soldații săi și a spitalizat alți opt în orașul Safed, la aproximativ 15 kilometri (10 mile) de granița cu Liban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.