Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situația războiului pe teren, după informațiile Ucrainei: rușii își abandonează camarazii morți; Kievul este sub asediu

armata ucraina

Numărul soldaților ruși uciși de forțele ucrainene a ajuns la aproape 9.000 doar într-o săptămână de la începutul invaziei, transmite președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.  "Armata noastră face totul pentru a distruge inamicul o dată pentru totdeauna. Aproape 9.000 de ruși au fost uciși într-o săptămână", a spus președintele.

Potrivit acestuia, în direcția Mykolaiv, Rusia este obligată să folosească zeci de elicoptere pentru a ridica cadavrele rusești. „Tinerii de 19 și 20 de ani. Ce au văzut în viața lor, cu excepția faptului că au invadat pământul altcuiva?!” a subliniat Zelensky. Zelensky a remarcat că armata rusă nici măcar nu ia cadavrele soldaților săi, ele rămân peste tot. „Ucraina nu vrea să fie acoperită cu cadavrele soldaților. Du-te acasă cu toată armata ta! Spune-ți comandamentului că vrei să trăiești, că nu vrei să mori. Trebuie să oprim războiul și să restabilim pacea ca cât mai curând posibil”, a subliniat Zelensky.

Potrivit Ucrainei, rușii au bombardat peste noapte zone rezidențiale ale capitalei și ale altor orașe ucrainene, a informat serviciul de presă al Statului Major al Forțelor Armate Ucrainene pe pagina sa de Facebook. „A opta zi de rezistență eroică a poporului ucrainean la invazia militară rusă continuă. Forțele armate ale Ucrainei continuă să apere în mod constant anumite frontiere și să contraatace și să blocheze forțele ocupanților în diferite direcții”, se arată în raport.

Rușii își continuă operațiunea ofensivă în zona Novy Aidar, Volnovakha și Mariupol, transmit oficialii ucraineni. Cu toate acestea, forțele ruse nu au atins obiectivul principal - capturarea Mariupolului și atingerea granițelor administrative ale regiunilor Donețk și Lugansk.

În direcția Polissia, rușii încearcă să efectueze operațiuni ofensive în zona Kozarovychi, Vyshhorod, Fastiv și Obukhiv. Fiind respinse de armata ucraineană la Cernihiv, Nijin și Sumi, Lebedin și Okhtyrka, trupele ruse au încercat să ajungă la periferia de nord a Kievului, dar din nou au fost oprite.

În direcția Slobozhansky, rușii efectuează operațiuni ofensive în zona Zolochiv, Harkov, Balakliia, încercând să continue operațiunile ofensive în direcția Lozova,

Serviciul de presă al Operațiunii Forțelor Comunale a raportat că operațiunea Rusiei de capturare a Ucrainei va dura între 20 februarie și 6 martie.

Situația privind invazia rusă după estimarea Ucrainei:

  • În noaptea de 3 martie 2022 s-au auzit trei-patru explozii în orașul Kiev.
  • Potrivit datelor preliminare, acestea erau obiecte aeriene neutralizate de sistemele de apărare antiaeriană.
  • Pierderile rușilor din 24 februarie până pe 3 martie sunt de aproximativ 9.000 de soldați;
  • printre pierderile rușilor se numără: tancuri - 217, BBM - 90, sisteme de artilerie - 90, MLRS - 42, apărare antiaeriană - 11, avioane - 30, elicoptere - 31, vehicule - 374, bărci ușoare de mare viteză - 2, tancuri cu PPM - 60, nivel operațional și tactic UAV - 3.

*Calculul este complicat de intensitatea mare a ostilităților, se spune în mesaj.

Declarația relevantă a fost făcută pe Telegram de către Operativul Forțelor Armate ale Ucrainei.

„La monitorizarea datelor din surse online, am aflat că, în noaptea de 3 martie 2022, la Kiev s-au auzit mai multe explozii (trei-patru). Serviciul de Stat de Urgență al Ucrainei nu a primit niciun raport de la oameni. Potrivit datelor preliminare, obiectele aeriene au fost neutralizate de sisteme de apărare antiaeriană”, se arată în raport.

Vezi si: Rușii se tem de aviația ucraineană și o lovesc puternic: bilanțul ultimei zile de război în Ucraina, după estimarea Moscovei .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.