Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situația se COMPLICĂ: Finlanda ia în calcul ca o treime din populaţie să fie infectată de coronavirus

finlanda

Guvernul finlandez recomandă anularea tuturor evenimentelor publice cu mai mult de 500 de participanţi pentru a preveni răspândirea coronavirusului, a declarat joi premierul Sanna Marin, al cărei guvern se pregăteşte pentru un scenariu în care circa o treime din populaţia Finlandei ar ajunge să fie diagnosticată cu Covid-19, scrie agenţia Reuters.

Conform legislaţiei finlandeze, guvernul nu poate interzice toate reuniunile publice în lipsa activării unor prerogative de urgenţă, astfel că autorităţilor locale le revine deocamdată sarcina de a pune în practică recomandarea executivului, informează agerpres.ro.

Citește și: Traian Băsescu atrage atenția: Ne-am trezit cam târziu!

Anunţul premierului Sanna Marin survine după ce în Finlanda numărul cazurilor confirmate de Covid-19 a crescut de la 50 la 109 în numai o zi. MAE de la Helsinki le-a cerut cetăţenilor finlandezi să evite orice călătorie în afara ţării.

''În primul val circa 35% dintre finlandezi s-ar putea îmbolnăvi (de Covid-19) şi pentru aceasta noi ne pregătim'', a declarat ministrul finlandez al sănătăţii, Aino-Kaisa Pekonen.

Citește și: Ce rușine! În plină criză pe coronavirus, Guvernul PNL, proiect de ordin pentru uciderea a peste 14.000 de femele și pui de căprioare

Tot joi, autorităţile sanitare finlandeze au anunţat că un medic chirurg cardiolog revenit dintr-o călătorie efectuată în Austria şi testat pozitiv pentru coronavirus a avut contact cu alte 28 de cadre medicale, printre care şi alţi 15 chirurgi care înseamnă împreună jumătate din numărul chirurgilor cardiologi ai capitalei Helsinki, toţi fiind în prezent în carantină.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.