Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situaţia se degradează în Macedonia. Bătăi între poliţişti şi imigranţi

imigranti

Cel puţin cinci imigranţi au fost răniţi uşor de grenade asurzitoare lansate de către poliţişti macedoneni, în incidente la frontiera cu Grecia, potrivit unui fotograf al agenţiei franceze aflat la faţa locului, relatează AFP în pagina electronică şi preluat de Mediafax.

Vezi şi: Macedonia a decretat stare de urgenţă

Poliţia macedoneană a dezminţit, însă orice incident.

Peste 3.000 de refugiaţi - marea majoritate sirieni veniţi dinspre Grecia - sunt blocaţi la frontieră, după ce Guvernul macedonean a declarat starea de urgenţă şi a suplimentat dispozitivul poliţiei la frontieră, cu scopul de a opri un val de imigranţi.

Pe de altă parte, poliţişti în echipament antirevoltă păzeau un gard ridicat peste noapte de-a lungul frontierei, în zona gării Gevgelija, la 120 de kilometri sud de Skopje, de imigranţi aflaţi de cealaltă parte, potrivit postului A1TV, citat de DPA.

Mai multe sute de refugiaţi ar fi reuşit să pătrundă pe teritoriul macedonean. Alţii s-au culcat pe şinele căii ferate, în semn de protest faţă de blocadă, potrivit portalului vesti.mk.

Macedonia a închis frontiera refugiaţilor joi şi a declarat situaţie de criză în zona frontierei, trimiţând armata să oprească valul de imigranţi.

Patrule militare au fost instituite în zonă în noaptea de joi spre vineri, potrivit website-ului Plus Info.

Aproape toţi cei câţiva zeci de mii de imigranţi clandestini care au ajuns în Europa anul acesta au încercat să se îndrepte către Germania şi alte state UE bogate, tranzitând Turcia, Grecia, Macedonia şi Serbia.
content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.