Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situație DISPERATĂ: bolnavii de diabet nu-și mai găsesc medicamentele în farmacii

diabet

Concentrarea exclusivă asupra Covid-19 dă naștere la situații dramatice în România. Reprezentanții Colegiului Farmaciștilor din România susțin că pacienții nu-și mai găsesc anumite tipuri de medicamente în farmacii, iar cele care sunt vin în stocuri foarte mici.

Citește și: Olanda se opune ca România să intre în Schengen, dar cere o 'minizonă Schengen', pentru că tot mai mulți migranți o preferă

Siofor, unul dintre medicamentele pe bază de metformină pe care le folosesc bolnavii de diabet nu se găsește în farmacii.

„Nu se găsește momentan pe nicăieri, să știți, nu a venit niciun fel de import”, a declarat o farmacistă, pentru Europa FM.

În lipsa acestor medicamente vitale, un bolnav de diabet poate intra în comă hiperglicemică, a spus la Europa FM Maria Mesaroș, președinta Federației Asociațiilor Diabeticilor din România:

„Avem sesizări din aproape toată țară că pacienții nu găsesc medicamentele pe bază de metformină. Noi am făcut demersuri, din păcate acolo arată că există stocuri foarte mari de medicamente, nu știm unde se rupe lanțul între distribuitori și farmaciști. Sunt pacienți mulți care și-au întrerupt tratamentul mai bine de două trei săptămâni, (…) pot să ajungă în comă hiperglicemică.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.