Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situație dramatică în Afganistan - Oamenii își vând rinichii înainte de a-și vinde copiii: Nu pot să mă culc în fiecare noapte cu ei plângând că le este foame

Chris Cunningham
afganistan rinichi

 

Familiile înfometate din Afganistan au fost împinse să facă alegeri cu adevărat șocante, într-un moment în care întreaga națiune este în pragul prăpastiei, notează skynews.

Acesta este Afganistanul după retragerea trupelor străine. Aceasta este țara în care o coaliție de națiuni a petrecut 20 de ani, plătind miliarde de dolari pentru „reconstruirea acesteia”.

Aceasta este partea lumii despre care Națiunile Unite spune acum că devine rapid centrul celui mai mare dezastru umanitar al globului.

Afganistanul era sărac și în dificultăți înainte de retragerea haotică a trupelor străine din august anul trecut.

Acum, cu talibanii la putere și restul lumii încă nu recunosc oficial legitimitatea guvernului lor, poporul afgan este cel care trebuie să recurgă la măsuri din ce în ce mai extreme pentru a supraviețui.

Am vorbit cu o mamă și un tată care și-au vândut amândoi rinichii.

Tot ce le mai rămăsese să vândă acum era unul dintre cei opt copii ai lor – așa că se gândeau la neconceput. Mama in varsta de 25 de ani ne-a spus: "Acum vreo sase luni, fiul meu de trei ani a murit de foame. Nu ii vad pe toti pierzand viata... cel putin asa ii va hrani altcineva. ."

„Nu mai avem nimic de vândut”, a spus el. „Trebuie să ne vindem copiii acum și sunt pregătit să fac asta chiar și pentru 20.000 de afgani (aproximativ 150 de lire sterline sau 200 de dolari). Nu pot să mă culc în fiecare noapte cu ei plângând că le este foame”.

Acesta este Afganistanul după retragerea trupelor străine. Aceasta este țara în care o coaliție de națiuni a petrecut 20 de ani, plătind miliarde de dolari pentru „reconstruirea acesteia”.Acesta este Afganistanul după retragerea trupelor străine. Aceasta este țara în care o coaliție de națiuni a petrecut 20 de ani, plătind miliarde de dolari pentru „reconstruirea acesteia”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.