Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situație DRAMATICĂ în 'Lombardia României': Nu mai sunt sunt paturi libere la ATI

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam pacient terapie intensiva spital medic

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava nu dispune de niciun pat liber la ATI, iar 93 de persoane internate prezintă forme severe şi grave, în creştere semnificativă faţă de ziua precedentă când erau doar 69, anunță AGERPRES. Suceava a fost numită, la începutul pandemiei, când s-a înregistrat un număr mare de cazuri COVID-19 în zonă, Lombardia României, după regiunea cea mai afectată de coronavirus.

Potrivit Prefecturii Suceava, din totalul celor 543 pacienţi internaţi în SJU, 173 pacienţi sunt diagnosticaţi cu COVID-19, alţi 81 sunt în zona tampon şi 289 sunt cu afecţiuni non-COVID-19.

Din totalul pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19, un număr de 19 prezintă forme uşoare, 61 au forme medii ale bolii, 73 cu forme severe, iar 20 cu forme grave sunt internaţi în secţia ATI, şase fiind ventilaţi neinvaziv şi cinci intubaţi.

Citește și: ANALIZĂ CNN: China jubilează în urma haosului din SUA: ‘O superputere a fost aparent depășită. Va încânta mulți dintre criticii Washingtonului’

SJU Suceava dispune, la această dată, de 314 paturi libere, dintre care 57 pentru pacienţi COVID-19, alte 153 în sectorul non-COVID-19 şi 104 pentru zona tampon.

La unitatea ATI nu sunt disponibile paturi pentru pacienţi COVID-19, sunt 22 ventilatoare libere, dintre care 9 pentru pacienţii COVID-19, şi 13 pentru pacienţii non-COVID-19.

Totalul persoanelor internate şi diagnosticate cu COVID-19 la nivelul judeţului Suceava este de 328, iar numărul persoanelor suspecte de COVID-19 este de 97.

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 108.147, în ultimele 24 de ore fiind testate 897 de persoane.

În prezent, în judeţul Suceava sunt 1.080 cazuri de infecţie cu SARS-CoV-2 în evoluţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.