Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situație DRAMATICĂ în plină criză! Număr tot mai mic de paturi pentru bolnavi și o lipsă acută de medici infecționiști

coronavirus covid covid-19

Autorităţile din Argeş, judeţ care în ultimele două săptămâni s-a confruntat zilnic cu un număr mare de infectări cu SARS-COV-2, anunţă că se confruntă cu probleme în ceea ce priveşte asigurarea paturilor pentru bolnavii de COVID-19, dar şi în ceea ce priveşte numărul de medici infecţionişti şi pneumologi, relatează News.ro.

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Argeş, Sorina Honţaru, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, că în judeţul Argeş mai sunt puţine paturi în spitalele care tratează pacienţii cu COVID-19, ea afirmând că aceasta este ”problema cea mai mare” cu care se confruntă autorităţile care gestionează criza sanitară. ”Pe paturi ocupate, aici avem problema noastră cea mai mare”, a afirmat Sorina Honţaru.

Aceasta a arătat că la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti, marţi, la ora 10.00, nu mai erau paturi libere, în timp ce în Spitalul de la Mioveni mai sunt 7 paturi, în cel de la Câmpulung sunt libere 4 paturi, la spitalul de la Valea Iaşiului sunt libere 13 şi la Unitatea de Izolare şi tratament mai are 66 de paturi libere. ”Dacă situaţia o va impune, vom mai identifica o unitate sanitară pe care să o facem de izolare şi tratament, pentru că nu mai avem personal, mă refer la medici infecţionişti sau pneumologi, să mai deschidem o altă unitate pentru formele medii şi grave. Pentru a deschide o astfel de unitate ne trebuiesc medici infecţionişti, ştim foarte bine că nu avem decât nouă medici la Spitalul Judeţean şi trei a Câmpulung, care toţi sunt folosiţi. Altă sursă de personal nu avem”, a mai declarat Sorina Honţaru. Aceasta a precizat că toate cele 15 paturi de terapie intensivă de la Spitalul Judeţean din Piteşti sunt, de asemenea, ocupate, însă niciunul dintre pacienţi nu este intubat, cu toţii fiind ventilaţi.

În judeţul Argeş va fi operaţională, de miercuri, 5 august, o unitate mobilă cu 12 paturi de terapie intensivă în care vor lucra şi doi medici de ATI de la Pediatrie, din judeţ. Directorul DSP Argeş a precizat că a discutat cu directorii medicali ai unităţilor sanitare care îngrijesc bolnavi diagnosticaţi cu COVID-19 şi că toţi invocă problema lipsei de personal. ”Toţi au aceeaşi problemă şi anume lipsa de personal, dar trebuie să fim conştienţi cu toţii că puţin probabil să avem medici din alte judeţe, deci trebuie să luptăm cu ce avem aici, în judeţul nostru. Cum am făcut faţă până acum sper să facem faţă şi de acum înainte, dacă nu avem o explozie de cazuri”, a mai afirmat şefa DSP Argeş.

Situație critică și la Hunedoara

Trei pacienţi din judeţul Hunedoara, diagnosticaţi cu COVID - 19, au fost transferaţi la Spitalul Judeţean Arad, deoarece în judeţul Hunedoara nu mai sunt locuri libere pe secţiile de Terapie Intensivă dedicate Covid.

Reprezentanţii Spitalului Judeţean Arad au anunţat că cei trei pacienţi, de 58, 73 şi 79 de ani, toţi bărbaţi, au fost transferaţi în noaptea de luni spre marţi, pe Secţia Clinică de Anestezie şi Terapie Intensivă II, deoarece la Hunedoara nu mai aveau suficiente locuri pentru pacienţii care necesită terapie intensivă. Cei trei pacienţi au şi alte afecţiuni medicale printre care hipertensiune, obezitate, insuficienţă cardiacă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.