Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situaţie DRAMATICĂ la un mare spital din Capitală! Lipsa materialelor pentru situaţii de urgenţă a dus la ÎNCHIDEREA a două secţii importante

blog.leuchterag.ch
monitor spital

Spitalul de Urgenţă "Sf. Pantelimon" din Capitală nu mai poate face analize medicale pacienţilor, începând de vineri, din cauza datoriilor către laboratorul privat, în timp ce internările au fost sistate în două secţii, din lipsa materialelor. De asemenea, joi noapte unei femei i-a fost făcută operaţie cezariană cu un anestezic folosit în stomatologie, în lipsa anestezicului utilizat în astfel de intervenţii, scrie GSP.

Citeşte şi: S-a AFLAT! De ce a lipsit, ÎN PREMIERĂ, Ion Iliescu de la paradă. Ce s-a întâmplat cu fostul preşedinte

Jurnaliştii de la GSP mai spun că în noaptea de joi spre vineri Spitalul de Urgenţă "Sfântul Pantelimon" a anunţat prin 112: ”Nu mai trimiteţi cazuri de obstetrică-ginecologie că închidem secţia pentru că nu mai avem de nici unele!”.

Tot joi noapte, o femeie de 21 de ani a născut prin cezariană, iar rahianestezia a fost făcută cu Xilină, ”o substanţă folosită la dentist şi care nu ţine la intervenţiile grele!”, spun medicii de la "Sfântul Pantelimon". ”Striga la noi de pe masă, că xilina nu ţine, dar n-am avut să-i dăm altceva”.

Neplătit de mai multe luni, laboratorul privat Gral Medical avertizase "Sf. Pantelimon" că încetează şi simplele analize de hemogramă, ”începând cu data de 1 decembrie, 12 noaptea”, de când toate secţiile, inclusiv ATI, mai puţin UPU urgenţe, nu mai pot face analize.

De altfel, la spital a fost lipit şi un afiş cu anunţul că nu se mai fac internări în secţiile Obstetrică - Ginecologie şi Obstetrică Patologică. "Activitatea secţiilor Obstetrică - Ginecologie şi Obstetrică Patologică este suspendată din cauza lipsei materialelor necesare asigurării asistenţei medicale de urgenţă şi din cauza imposibilităţii efectuării analizelor de laborator. În consecinţă, nu se mai pot face internări", este textul anunţului datat 30 noiembrie 2017 şi semnat de medicul şef de gardă, potrivit GSP.

Citeşte şi: Liviu Dragnea iese la ATAC după absenţa de la paradă. Mesaj TRANŞANT pentru americani:'Unii confundă parteneriatele cu SLUGĂRNICIA'

content-image

sursa foto: tolo.ro

Citeşte şi: Ziua Naţională, umbrită de PROTESTE. Manifestaţii de amploare anunţate la Arcul de Triumf şi în Piaţa Victoriei .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.