Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situaţie explozivă la alegerile din SUA: Un judecător analizează cererea de anulare a 100.000 de voturi

Natural News
vot frauda alegeri sua

Un judecător federal din Texas a programat, luni, o audiere de urgenţă pentru o crere a republicanilor de anulare a peste 100.000 de voturi exprimate în centre drive-thru (din maşină) într-un district dominat de democraţi, transmite Reuters, potrivit news.ro.

Într-o hotărâre scurtă, de vineri, judecătorul districtual Andrew Hanen, din Houston, a acceptat să asculte argumentele unui parlamentar republican din Texas şi ale altor persoane, potrivit cărora voturile exprimate la centre de votare din maşină din regiunea Houston ar trebui respinse.

Procesul a fost intentat miercuri, de către reclamanţi între care se află Steve Hotze, un activist conservator, şi reprezentantul republican de Texas Steve Toth. Aceştia acuză că democratul Clerk Chris Hollins, din comitatul Harris, şi-a depăşit autoritatea constituţională pentru că a permis votarea din maşină în locul votării în secţia de votare, în timpul pandemiei.

Comitatul Harris, care are 4,7 milioane de locuitori, este al treilea cel mai populat comitat din Statele Unite. În prezent, aici au fost organnizate 10 centre de votare din maşină, disponibile pentru toţi alegătorii.

Procesul survine în timp ce Curtea Supremă din Texas, una dintre cele mai conservatoare curţi de stat din Statele Unite, a respins solicitări similare pentru blocarea votului din maşină în comitatul Harris.

Reclamanţii cer curţii ”să respingă orice vot care nu respectă Codul Electoral din Texas şi ca toate cardurile de memorie de la cele 10 centre de vot drive-thru să fie asigurate şi să nu fie descărcate în maşinile de numărare a voturilor până când curtea nu va emite un ordin referitor la această plângere”.

Hanen a fost numit de preşedintele republican George W. Bush.

”Solicitarea este total nerezonabilă. Reclamanţii cer acestei curţi să arunce alegerile din Texas în haos prin invalidarea voturilor a peste 100.000 de alegători eligibili, care şi-au exprimat opţiunile la centre drive-thru la invitaţia oficialilor comitatului şi cu respectarea deciziei Curţii Supreme din Texas de a permite ca votarea drive-thru să aibă loc”, arată o moţiune a unor grupuri democrate, între care Comitetul de Campanie al Democraţilor din Congres.

Texas, al doilea mare stat din SUA, este în mod tradiţional republican, dar sondajele arată că preşedintele Donald Trump şi democratul Joe Biden sunt apropiaţi în opţiunile de vot ale alegătorilor. Peste 9 milioane de voturi sunt deja exprimate, eclipsând participarea totală din 2016.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.