Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situație fără precedent în SUA: Twitter nu va permite candidaților să-și proclame victoria

BBC
Trump Biden

Twitter a anunţat luni că va eticheta postările candidaţilor şi campaniilor din SUA care îşi vor anunţa victoria în alegeri înainte de rezultatele oficiale, transmite Reuters.

Citește și: Ludovic Orban recunoaște SABOTAJUL împotriva Gabrielei Firea: i-a spus tot lui Nicușor Dan/VIDEO

Anunţul a fost făcut în timp ce reţeaua de socializare se pregăteşte pentru nişte alegeri neobişnuite, din cauza numărului mare de voturi exprimate prin poştă, care ar putea duce la întârzierea rezultatelor finale, informează News.ro.

Twitter a declarat că începând din noaptea alegerilor şi până la inaugurare,  va plasa etichete de avertizare precum ”sursele oficiale au finalizat aceste alegeri diferit” sau ”sursele oficiale s-ar putea să nu fi declarat rezultatul alegerilor când a fost publicat tweetul”.

Conturile din SUA cu peste 100.000 de urmăritori şi care au un angajament semnificativ vor fi, de asemenea, luate în considerare pentru etichetare, a spus Twitter.

Companiile de media socială sunt presate să combată dezinformarea legată de alegeri şi să se pregătească pentru posibile violenţe sau tentative de intimidare la centrele de votare.

Într-un blog actualizat, compania a declarat că va lua în considerare ca surse oficiale pentru rezultatele alegerilor oficialii electorali de stat şi instituţii de presă naţionale, precum ABC News, Associated Press, CNN şi Fox News. Conturile oficiale de Twitter ale acestora vor fi scutite de la etichetare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.