Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situatie fara precedent si incalcari regulamentare privind Strategia lui Iohannis

strategia aparare

O situatie fara precedent si o incalcare regulamentara marcheaza adoptarea Strategiei de Aparare a presedintelui Klaus Iohannis. Acuzatiile sunt aduse de liderul deputatilor PNL Ludovic Orban care sustine ca PSD a invocat un motiv jenant  si neregulamentar pentru a amana pentru marti votul pe Strategia de Aparare.

Citește și: Traian Băsescu anunță BOMBA pregătită de DNA pentru Victor Ponta

"Din nou PSD a aratat micimea politica si lipsa de respect fata de deciziile fundamentale in societatea romaneasca si as putea spune lipsa totala de eleganta fata de presedintele Romaniei", a spus Orban.

Citește și: Anunț TERIBIL despre planul SECRET al lui Victor Ponta

Acesta a aratat ca Birourile Permanente Reunite au aprobat o solicitare a presedintelui Comisiei de Exteren din Senat de a dezbate Strategia si de a da un aviz asupra ei. Insa astfel de avize nu mai pot fi date dupa ce Comisiile de resort au adoptat deja un raport.

"Saptamana trecuta, in ciuda opozitiei majoritatii guvernamentale din Senat s-a stabilit termen o saptamana pentru Comsiile de Aparare pentru a finaliza raportul la Strategia de Aparare. Comisiile s-au intrunit si au adoptat raportul in unanimitate. El trebuia introdus pe ordinea de zi a sedintei de plen de astazi. Ne-am trezit cu PSD-ul care a refuzat sa accepte propunerea noastra simpla, ca dupa prezentarea Strategiei de Aparare a presedintelui Romaniei sa urmeze dezbaterea si adoptarea strategiei de Aparare. Au preferat sa convoace o alta sedinta a Camerelor reunite marti, la ora 13.00 pentru a adopta strategia de aparare, invocand un pretext jenant - o cerere din partea presedintelui Comisiei de politica Externa de la Senat de a da aviz pe strategie.

In mod evident e o incalcare regulamentara grosolana. Nu se pot da avize dupa ce Comisiile a sesizate in fond au finalizat raportul. Este practic fara precedent si complet neregulamentara aceasta decizie a Birourilor permanente reunite, dar asta a fost pretextul sa arate ca totusi ei hotarasc cand se adopta Strategia de Aparare", a explicat Orban.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.