Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situație gravă la Bistrița-Năsăud: 23 de elevi şi 6 cadre didactice au fost confirmați cu Covid-19; mai multe clase trec la învățământul online

Facebook
scoala

Autorităţile din judeţul Bistriţa-Năsăud au decis modificarea, începând de luni, a scenariilor de funcţionare în baza cărora participa la cursuri preşcolarii şi elevii aparţinând mai multor grupe sau clase din cinci unităţi didactice şi structuri ale acestora. Măsurile sunt luate în contextul în care în judeţ sunt 23 de cazuri active de COVID-19 în rândul elevilor, iar şase în rândul cadrelor didactice, relatează News.ro.

Citește și: GALERIE FOTO - O organizație caritabilă i-a cumpărat unui bunic din vârf de munte o sobă și un frigider pentru a trece cu bine peste iarnă

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud a decis ca, începând de luni, să fie modificate scenariile în baza cărora funcţionează mai multe unităţi didactice în care au fost constatate cazuri de COVID-19 fie în rândul personalului didactic, fie la elevi.

Astfel, autorităţile judeţene au decis că se va aplica scenariul roşu pentru: Şcoala gimnazială "Ştefan cel Mare” Bistriţa - clasa a IV-a B, până la 30 octombrie, Liceul tehnologic de servicii Bistriţa - clasele IX A, IX B, IX O, IX F, X F, XI A, XI E, XI B, XI C, XI F, XII E, până la 28 octombrie, Liceul de muzică ”Tudor Jarda” Bistriţa - clasa a XII-a B, până la 28 octombrie; Colegiul Naţional "Andrei Mureşanu" Bistriţa - clasa pregătitoare C, până la 2 noiembrie şi Şcoala gimnazială Dumitra, structura Cepari - grupa mijlocie, până la 28 octombrie, clasele II + IIIC, IVC, VIC, până la data de 21 octombrie şi structura Şcoala gimnazială Tărpiu - clasele IV T, V T, VII T, VIII T, până la 22 octombrie.

Totodată, clasele de la Liceul tehnologic de servicii care nu vor participa la cursuri online vor funcţiona în baza scenariului galben, cu jumătate dinte elevi prezenţi la cursuri şi cealaltă jumătate în sistem online.

Deciziile privind modificarea scenariilor de funcţionare a unităţilor de învăţământ au fost adoptate în contextul în care, conform celei mai recente statistici făcute publice de Prefectura judeţului, printre cazurile active de COVID-19 în Bistriţa-Năsăud se numără 23 de elevi. Cinci dintre aceştia sunt internaţi în spital, iar restul de află în izolare la domiciliu. De asemenea, printre persoanele confirmate ca fiind infectate cu noul coronavirus se află şi 20 de cadre didactice, şase dintre acestea fiind cazuri active, aflate în izolare la domiciliu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.