Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situație halucinantă în Slovacia: Cine a copiat până la intrarea în vigoare a legii plagiatului își păstrează diploma

Twitter
slovacia steag drapel

Parlamentul Slovaciei a adoptat joi o lege potrivit căreia o persoană despre care s-a constatat că a plagiat părţi din diplomă îşi pierde titlurile academice - dar aceasta se va aplica numai cazurilor de înşelăciune începând cu anul viitor, notează vineri DPA.

Oricine a plagiat până acum pentru a obţine diploma în Slovacia îşi poate păstra titlul academic, inclusiv politicienii, potrivit agerpres.ro.

Citește și: UIMITOR O tehnologie VECHE din 1998 ELIMINĂ particulele de coronavirus

Noua legislaţie vine după o serie de scandaluri de plagiat implicând politicieni în ultimele luni, printre care şeful conservator al guvernului Igor Matovic, preşedintele parlamentului, populistul de dreapta Boris Kollar, şi ministrul liberal al educaţiei Branislav Groehling.

Jurnalista Maria Benedikovicova a folosit comparaţii detaliate între texte în cotidianul Dennik N pentru a demonstra că părţi mari din tezele mai multor politicieni de frunte ai ţării au fost copiate fără a cita corect sursele.

Matovic a recunoscut în iulie că a plagiat în teza de doctorat şi a spus că a recurs la înşelăciune şi în alte lucrări în timpul studiilor.

Dezvăluirile - şi reacţiile politicienilor expuşi - au declanşat o furtună de indignare. Cu toate acestea, moţiunile de cenzură în parlament au fost toate respinse de coaliţia majoritară.

Ca răspuns la proiectul de lege, reprezentanţii studenţilor şi-au exprimat satisfacţia că pentru prima dată există posibilitatea de a retrage diplome dobândite pe nedrept.

Matovic şi ceilalţi politicieni de top ar trebui să dea un bun exemplu şi să renunţe voluntar la titlurile lor, au declarat aceştia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.