Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situaţie INCREDIBILĂ la Olt: ACHITAT pentru abuz în serviciu, un primar a fost REŢINUT pentru aceeaşi acuzaţie

www.burntorangereport.com
arestat, cătușe, reținut

Situaţie incredibilă la Olt! Achitat la începutul lunii iunie de magistraţii Judecătoriei Slatina într-un dosar în care era acuzat de abuz în serviciu, primarul comunei Izvoarele, Florian Constantin, a fost reţinut din nou, potrivit MEDIAFAX.

Primarul a fost reţinut din nou, joi seara, de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina, fiind acuzat tot de abuz în serviciu.

Reprezentanţii Parchetului Slatina au confirmat, pentru MEDIAFAX, faptul că edilul a fost reţinut, iar surse apropiate anchetei au declarat că primarul a fost reţinut după ce s-au găsit nereguli în gestiunea bugetului local. Potrivit aceloraşi surse, edilul ar fi acuzat şi de ultraj.

La începutul lunii iunie, primarul comunei Izvoarele a fost achitat de Judecătoria Slatina, într-un dosar în care era acuzat de abuz în serviciu, magistraţii constatând că fapta nu este prevăzută de legea penală. Trimis în judecată în acelaşi dosar, a fost achitat şi omul de afaceri Sorin Păduraru, acuzat de complicitate la abuz în serviciu.

În acest dosar, chiar reprezentantul Parchetului Slatina a cerut judecătorului achitarea inculpatului

Procurorii îl acuzau pe Florian Constantin că, în anul 2013, a angajat patrimonial comuna Izvoarele, printr-un contract de împrumut, ce a fost încheiat cu încălcarea dispoziţiilor Legii 273/2006 privind finanţele publice locale, referitoare la condiţiile de contractare a împrumuturilor interne, pentru realizarea de investiţii publice de interes local.

Prin activitatea desfăşurată, inculpatul a obţinut nelegal fonduri pentru finanţarea lucrării de construcţii vizând Proiectul „Campus Şcolar la Şcoala de Arte şi Meserii Izvoarele, jud. Olt”, prejudiciul adus comunei Izvoarele ridicându-se la 216.002 lei.

Banii au venit de la omul de afaceri Sorin Păduraru, a cărui firmă obţinuse executarea lucrării de investiţii.

Citeşte şi: Carmen Dan, vești bune pentru absolvenții Academiei de Poliție .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.