Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situație incredibilă: O profesoară a reușit să lipsească de la locul de muncă timp de 20 de ani - Cum a fost posibil

Pinterest
Profesoara

O profesoară de istorie și filosofie la un liceu din Veneția a fost concediată după o absență îndelungată de la serviciu, iar Curtea de Casație a confirmat această decizie.

Din cei 24 de ani de serviciu, profesoara a absentat timp de 20 de ani, desfășurându-și activitatea de predare doar pentru o perioadă de patru luni consecutive. Chiar și în acele patru luni, elevii s-au plâns de nepregătirea sa, de abordarea haotică în evaluarea elevilor, de absența manualelor și de alte comportamente considerate neprofesionale. Inspectori ministeriali au calificat aceste acțiuni ca fiind "incompatibile cu exercitarea activității de predare".

În urma unei inspecții solicitate de directorul liceului din Chioggia, provincia Veneția, unde profesoara lucra, efectuată de Ministerul Educației, s-a constatat că aceasta era neatentă față de elevi și era prea preocupată de utilizarea continuă a telefonului mobil.

În 2021, Curtea de Apel din Veneția a confirmat decizia de concediere a profesoarei, iar Curtea de Casație a confirmat această decizie. Cu toate acestea, în 2018, în primă instanță, Curtea a respins concedierea, considerând că perioada de control de trei zile efectuată de minister a fost prea scurtă pentru a certifica cazul, deși au fost menționate probleme legate de dezorganizarea profesoarei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.