Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situație inedită în Constanța: Firma care reabilitează un bulevard intens circulat a fost amendată pentru praful creat

tomisnews.rp
bulevard

Firma de construcţii care reabilitează strada într-o zonă centrală a municipiului Constanţa, intens circulată pietonal, a fost amendată de Garda de Mediu pentru că nu a luat măsuri privind limitarea degajării prafului în atmosferă, au informat, joi, reprezentanţii instituţiei, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presă, comisarii Gărzii Naţionale de Mediu Constanţa s-au autosesizat cu privire la praful generat de lucrările de reabilitare a tramei stradale desfăşurate în zona City Park Mall din municipiul Constanţa.

"Pe bd. Al. Lăpuşneanu se realizau lucrări şi operaţiuni, cum ar fi tăierea mecanică a bordurilor şi dalelor din beton, manipularea materialelor de construcţii pulverulente, măturarea manuală, fără a fi luate măsuri de prevenire a poluării atmosferei. Zonele de lucru nu erau umectate şi nu erau puse în aplicare orice alte măsuri pentru limitarea emisiilor de praf în atmosferă. Ţinând cont şi de faptul că zona este intens circulată pietonal, firma de construcţii avea obligaţia să ia toate măsurile necesare pentru limitarea degajării pulberilor în atmosferă", se arată în comunicatul transmis de Garda de Mediu Constanţa.

Societatea de construcţii nu a respectat obligaţiile legale cu privire la protecţia mediului înconjurător.

"Persoana juridică nu a respectat obligaţia legală de a se supune tuturor procedurilor şi cerinţelor legale care să conducă la prevenirea, eliminarea sau reducerea impactului asupra aerului înconjurător şi a mediului ca întreg, faptă ce contravine prevederilor Legii 104/2011 privind calitatea aerului înconjurător şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 5.000 lei şi 15.000 lei. Societatea, având calitatea de antreprenor general al lucrărilor, a fost sancţionată cu amenda maximă prevăzută de Legea 104/2011, dispunându-se totodată şi măsuri pentru conformarea cu cerinţele legale", se mai spune în comunicat

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.