Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situație tensionată, după atacurile din Serbia: primul greu politic care demisionează

scoala belgrad

Ministrul sârb al Educaţiei, Branko Ruzic, a demisionat, duminică, la câteva zile după atacul de la şcoala din Belgrad, soldat cu nouă morţi, relatează Reuters.

Serbia este în stare de şoc după două atacuri sângeroase: masacrul de miercuri de la şcoala din Belgrad şi atacul de joi,  dintr-o zonă rurală din apropierea oraşului Mladenovac, soldat cu opt morţi. Autorii ambelor atacuri, un băiat de 13 ani şi un tânăr de 20 de ani, sunt în custodia poliţiei, informează News.ro.

Partidele de opoziţie, care acuză guvernul că nu a reuşit să evite cele două tragedii, a făcut un apel către susţinătorii lor să participe luni seară la un marş antiguvernamental la Belgrad. Partidele au cerut, între altele, demisia lui Ruzic.

“Ca om responsabil şi bine crescut, ca profesionist în îndeplinirea tuturor îndatoririlor publice de până acum, şi ca părinte şi cetăţean al Serbiei, am luat decizia raţională de a demisiona”, a notat Ruzic în scrisoarea sa de demisie către premierul Ana Brnabic.

După atacuri, guvernul a introdus un set de măsuri de prevenire a violenţei în şcoli şi reducere a numărului de arme deţinute de civili.

Un băiat de 13 ani a deschis focul, miercuri, într-o şcoală din Belgrad şi a ucis opt elevi, majoritatea fete, şi un agent de securitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.