Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situație tragică în Etiopia: Peste 50 de vieți pierdute din cauza lipsei ajutorului umanitar

Al Jazeera English
etiopia tigray femei

Peste 50 de persoane au murit de foame în regiunile Tigray și Amhara din nordul Etiopiei, ca urmare a secetei și după ce SUA și ONU au oprit ajutorul umanitar din cauza suspiciunilor de corupție, au declarat oficialii locali pentru BBC.

Aproximativ 46 de persoane au murit în orașul Yechila din Tigray, în timp ce șase au murit în regiunea vecină Amhara Wag Hemra, din cauza penuriei de alimente, au spus oficialii. Peste 4.000 de vite au murit din cauza secetei severe, potrivit mediafax.

Cornul Africii a avut cinci sezoane ploioase ratate din 2019 ceea ce a provocat criza, a anunțat ONU. Problema este agravată de conflictele militare din regiune.

În plus, la începutul acestui an, SUA și ONU au suspendat ajutorul umanitar după apariția unor acuzații de furt. Americanii au anunțat că distribuirea ajutoarelor ar putea fi reluată în luna decembrie.

În timp ce nordul Etiopiei se luptă cu seceta, regiunile de sud și de est ale țării au fost inundate. ONU a stabilit că peste 370.000 de oameni au fugit din casele lor din cauza inundațiilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.