Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situații frecvente care necesită reparații ale acoperișului

stiripesurse.ro
reparatii acoperisuri

Durata medie de viață a acoperișurilor este de aproximativ 30 de ani, însă, în funcție de cum sunt  întreținute, poate fi extinsă sau diminuată. Prin urmare, procesul de întreținere a acestei părți importante a unei case este esențial pentru funcționalitatea și aspectul acoperișului.

De-a lungul timpului, s-au dezvoltat mai multe tipuri de reparare a acoperișurilor, care vizează în primul rând partea defectată mai tare. De exemplu, în cazul în care este vorba despre deteriorarea șindrilei în timp, va fi necesar să se efectueze de urgență reparații la nivelul acesteia.

Reparații la nivelul șindrilei

În prezent, sunt multe case care folosesc șindrila pentru acoperișuri și, în timp, oricât de rezistentă ar fi, tot se mai deteriorează. Deși este un material care rezistă cu succes factorilor externi, cum ar fi expunerea îndelungată la razele ultraviolete sau ploi și vânturi puternice, tot mai sunt momente în care cedează și este nevoie urgentă de intervenția unor specialiștii în repararea acoperișurilor. Cel mai frecvent, un acoperiș din șindrilă poate fi afectat de:

  • pierderea diverselor bucăți de șindrilă – în timp, se vor deteriora sau se vor desprinde bucăți din șindrilă, expunând suprafețele de dedesubt care trebuie să fie protejate.
  • șindrila ruptă – șindrila tinde să se rupă cu ușurință în cazul condițiilor meteorologice extreme. În acest caz, este nevoie neapărat de înlocuirea imediată.
  • ondularea bucăților de șindrilă din cauza factorilor externi (ploi abundente, soare prea puternic) – de multe ori, șindrila, după un anumit timp de folosire, tinde să se arcuiască nenatural, lucru care poate semnifica faptul că aceasta a „îmbătrânit” și că nu mai poate să facă față acelor condiții, situație în care este nevoie de intervenția unor specialiști.

Reparații din cauza instalării necorespunzătoare a acoperișului

Sunt multe situații în care persoanele fără experiență se ocupă de instalarea acoperișurilor. Și, nefiind specializate în acest domeniu, sunt șanse mari ca montajul să nu fie adecvat, iar acesta este un factor important, care poate să influențeze viața acoperișului respectiv. De aceea, întotdeauna este bine să se apeleze la profesioniști care știu cum să monteze un acoperiș ca la carte. Din cauza montajului necorespunzător, va fi nevoie de reparații ulterioare care să regleze neregulile formate.

Întreținerea și repararea burlanelor

Burlanele sunt cele responsabile cu captarea apei pluviale și, odată cu aceasta, se pot strecura și frunze sau insecte moarte. Acesta este principalul motiv pentru care trebuie să fie curățate de minim două ori pe an, în special toamna și primăvara. Dacă nu se acordă o atenție specială și acestui aspect, este posibil ca țeava să se înfunde, fără să mai asigure curgerea lină a apei. Acest lucru va duce la putrezirea acoperișului în timp, dar și la deteriorarea burlanelor, pentru că nu sunt rezistente la greutăți mai mari, existând chiar riscul să se desprindă și să cadă.

Repararea acoperișului afectat de infiltrații

În cazul apariției infiltrațiilor, proprietarul casei trebuie să ia în considerare colaborarea cu experți în repararea acoperișului, pentru a ameliora această situație. Scurgerile de apă sunt semne evidente ale degradării acoperișului.

Cei care caută servicii de reparații acoperișuri în București sunt sfătuiți să aleagă o echipă care are experiența necesară de a face față oricărei situații întâlnite. Acoperișul este o componentă importantă a unei case și nu trebuie să fie neglijată sub nicio formă, pentru că efectele negative apărute de-a lungul timpului pot fi de-a dreptul neplăcute, dar și costisitoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.