Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SJU este partener în proiectul naţional de control al tuberculozei derulat de Institutul de Pneumoftiziologie 'Marius Nasta'

Monitorul de Suceava
spitalul judetean suceava

Laboratorul BK-Biologie Moleculară din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava a fost selectat ca partener în proiectul naţional de control control al tuberculozei derulat de Institutul de Pneumoftiziologie ''Marius Nasta'' din Bucureşti.

Într-un comunicat remis AGERPRES, luni, de Biroul de presă al SJU Suceava se arată că Laboratorul BK - Biologie Moleculara a fost selectat pentru a beneficia de dotarea cu un echipament performant pentru detectarea tuberculozei latente la pacienţii din judeţ.

Sursa citată a precizat că, în baza analizei realizată la nivelul Institutului de Pneumoftiziologie ''Marius Nasta'', prin consultarea Programului Naţional de Prevenire, Supraveghere şi Control al Tuberculozei (PNPSCT), Laboratorul BK al SJU Suceava este selectat pentru a fi partener în proiect, fiind unul dintre cele opt laboratoare selectate la nivel naţional.

Citește și: `Băiat deștept` din Energie RUPE TĂCEREA după 10 ani - `O vedeam pe doamna Udrea..

Institutul de Pneumoftiziologie ''Marius Nasta'' din Bucureşti implementează în perioada aprilie 2020 - decembrie 2023 proiectul "Consolidarea controlului tuberculozei în Romania prin implementarea strategiei WHO END TB 2016-2020", Contract nr. 1698/29.04.2020, finanţat de Ministerul Sănătăţii, în baza Mecanismului Financiar SEE 2014-2021.

În cadrul proiectului 15.000 de persoane vor fi testate prin tehnici moderne, utilizând echipamente pentru detectarea tuberculozei latente puse la dispoziţie de către Institutul de Pneumoftiziologie ''Marius Nasta'' din Bucureşti.

''Includerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava în proiect este benefică pentru populaţia judeţului, mai ales în condiţiile creşterii numărului de cazuri nou diagnosticate de tuberculoză. Colaborarea cu managerul de proiect va fi realizata de către coordonatorul judeţean al PNPSCT, dr. Mirela Grămadă şi dr. Roxana Filip, medic primar laborator clinic, formator naţional numit de Ministerul Sănătăţii pentru tuberculoză'', se arată în comunicatul SJU Suceava.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.