Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SJU Suceava reia internările pentru patologii non-COVID în Secția de Pneumologie

independent.co.uk
pacient in coma spital

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava reia internările pentru patologii non-COVID în Secţia Pneumologie, după ce numărul pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus a scăzut, a anunţat, miercuri, vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Niculai Barbă.

"Se fac pregătiri pentru reluarea internărilor pentru pacienţii non-COVID pe secţia de pneumologie. Odată cu scăderea numărului de persoane infectate în judeţul Suceava a scăzut şi numărul de persoane internate în SJU Suceava cu COVID-19. Ca urmare, SJU Suceava se pregăteşte pentru reluarea activităţilor pentru patologiile non-COVID din cadrul secţiilor care funcţionează în pavilioanele spitalului vechi", a spus el, potrivit Agerpres.

Vicepreşedintele CJ Suceava a precizat că pacienţii diagnosticaţi cu COVID-19 vor fi trataţi în continuare în Secţia de Boli Infecţioase, iar secţia de Pneumologie va redeveni non-COVID, ceea ce face parte din planul de revenire la activitatea normală a unităţii spitaliceşti.

"Pe final de val patru pot spune că prin coordonarea şi cooperarea la nivel judeţean s-a făcut faţă mai bine situaţiilor avute în acest val, care a avut un specific aparte, cu o pondere semnificativ mai mare a cazurilor grave şi critice", a spus Barbă.

Potrivit vicepreşedintelui CJ Suceava, prin coordonarea judeţeană a fost posibil ca Spitalul nou să poată deservi în continuare cazurile urgente din tot judeţul pentru toate patologiile, iar Ambulatoriul de Specialitate al SJU a funcţionat după programul normal şi nu a mai existat riscul ca principala unitate spitalicească din judeţ să devină spital COVID în totalitate.

"Această coordonare judeţeană a funcţionat bine pentru că toţi cei implicaţi au stat mereu în contact şi acţionat împreună, dar cred că este necesară o reglementare normativă care să faciliteze o cât mai bună cooperare în acest domeniu", a mai menţionat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.