Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SJU Tulcea se confruntă cu un deficit de medici, în pragul unui nou val de cazuri de Covid-19

static.lsm.lv
medic spital

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Tulcea se confruntă cu deficit de specialişti în pragul unui nou val de cazuri de Covid-19 iar autorităţile încearcă să găsească soluţii pentru această problemă.

Reprezentanta SJU, Elena Chircov, a declarat luni, în timpul unei şedinţe organizate de Prefectură, că a înregistrat un prim caz de Covid-19 la un bebeluş de cinci luni.

"Ni s-a recomandat să gestionăm cazurile de Covid-19 la nivel local, dar nu avem pediatri. Astăzi avem primul caz la un bebeluş de cinci luni cu Covid-19. Nu este într-o formă severă, dar are această problemă", a afirmat Elena Chircov.

La rândul său, directoarea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Mihaela Nicolau, a spus că spitalul are nevoie de 99 de medici.

"În principal, suntem deficitari pe medicina de familie, cu 11 posturi, medicina de urgenţă, cu 17 posturi, pediatrie, cu 9 posturi (...). La momentul acesta, garda de Pediatrie este asigurată de la domiciliu. Nu există decât un singur medic care poate face această gardă, pentru că ceilalţi au plecat", a declarat Mihaela Nicolau.

În şedinţa organizată de Prefectură, autorităţile au prezentat posibile soluţii pentru deficitul de specialişti, printre care completarea legislaţiei în vigoare referitoare la încadrarea unui medic în echipa comunitară a unei unităţi administrativ-teritoriale, astfel încât actul normativ să fie aplicat, dar şi încheierea unor parteneriate cu centrele universitare care pregătesc specialişti în Sănătate, scrie Agerpres.ro.

"În urmă cu mai mulţi ani, Consiliul Judeţean a oferit un pachet atrăgător medicilor care alegeau Tulcea. Le oferea locuinţe, plata cursurilor de pregătire profesională, posibilitatea unui loc de muncă pentru partener. Cred că ar trebui reluate asemenea întâlniri", a menţionat preşedinta Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, Eugenia Vasile.

Ea a mai spus că în momentul de faţă, opt comune nu au medic de familie, în timp ce altele au doar puncte de lucru ale unor medici.

La finele întâlnirii, prefectul Marcel Ivanov a anunţat că săptămâna viitoare va organiza o nouă şedinţă în care autorităţile vor relua discuţia pe tema deficitului de specialişti în Sănătate.

Potrivit Prefecturii Tulcea, în judeţ există 86 de medici de familie, dintr-un necesar de 122. Cel mai mare deficit se înregistrează în mediul rural, unde sunt doar circa 67% din medicii necesari.

Incidenţa cumulată la 14 zile a cazurilor active de Covid-19 calculată la 1.000 de locuitori a fost luni de 0,10 iar în ultimele 24 de ore au fost înregistrate cazuri noi. De la începutul pandemiei, în judeţ au fost confirmate 8.498 de cazuri, dintre care 298 s-au soldat cu decesul pacienţilor. Până luni, în judeţ s-au vaccinat 89.670 de persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.