Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Skoda anunță concedieri în rândul angajaților săi din Cehia

Skoda

Skoda vrea să reducă anul acesta 2% din posturile administrative din Cehia, nu prin concedieri, ci renunţând să înlocuiască angajaţii care se pensionează, a anunţat joi cel mai mare producător auto al ţării, transmite Reuters, potrivit AGERPRES.

Skoda, subsidiară a grupului german Volkswagen, are pe plan global 42.000 de angajaţi. Deşi majoritatea lor lucrează în Cehia, compania nu a dat publicităţii detalii privind numărul exact al angajaţilor locali şi câte poziţii sunt administrative.

Agenţia cehă de presă CTK estimează la 34.000 numărul de angajaţi din Cehia ai Skoda - cel mai mare exportator al ţării.

Vezi și: Alertă în București: Tânărul care amenința că se sinucide s-a aruncat în gol de pe clădirea căminului

"Anul acesta vom putea scădea numărul de angajaţi din aparatul administrativ cu 2% datorită fluctuaţiilor naturale şi a evoluţiei demografice. Vrem să îndeplinim acest obiectiv fără a concedia oameni din motive organizaţionale", a afirmat purtătorul de cuvânt al Skoda, Tomas Kotera.

Sindicatele de la Skoda anunţaseră joi că firma vrea până în 2023 să reducă anual "personalul indirect" - cei care nu sunt implicaţi în producţie - cu 5%.

Reprezentantul Skoda nu a dorit să comenteze informaţia.

Skoda a raportat o scădere cu 19,1% a vânzărilor în 2020, pe fondul efectelor pandemiei de coronavirus (COVID-19) şi a închiderii fabricilor. Skoda a livrat uşor peste un milion de vehicule anul trecut, faţă de 1,24 milioane unităţi în 2019.

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Audi, Porsche, Skoda, Lamborghini, Seat, Bentley şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.