Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sky News face noi precizări despre reportajul cu 'traficanții' români de armament

sky news

Chiar dacă DIICOT a arătat că presupusa tranzacţie cu armament la care a participat reporterul Sky News, Stuart Ramsay, este o înscenare a ziariştilor britanici, postul de televiziune Sky News susţine că reportajul despre traficul de arme în România este corect, notează cotidianul The Guardian miercuri seara, pe site-ul său de internet.

Ziarul menţionează declaraţiile procurorului-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, Daniel Hordoniceanu, şi declaraţia pentru AGERPRES a lui Aurelian Szanto, unul dintre participanţii la presupusa tranzacţie, care a recunoscut că Ramsay i-a dat un scenariu şi l-a plătit să îl joace. The Guardian aminteşte şi declaraţiile făcute presei române de ambasadorul României la Londra, Dan Mihalache, care a calificat reportajul drept "ştiri false", care nu ar trebui lăsate să afecteze relaţiile româno-britanice.

Citește și: BĂTAIE între femei: Ce a urmat nu se aștepta nimeni / VIDEO

În continuare, ziarul preia afirmaţii făcute miercuri după-amiază de Ramsay, care susţine că reacţiile sunt justificate de situaţia dificilă în care au fost puse autorităţile române. The Guardian citează o postare pe un blog, în care - sub titlul "O bandă vinde AK-47 destinate vestului Europei" - Ramasay insistă că "după luni de negocieri cu o bandă românească. Sky News a fost îndrumată spre o regiune îndepărtată a ţării, pentru a se întâlni cu membri ai bandei gata să ne arate ce pot oferi".

"Nu e niciun subterfugiu aici. Ştiau că suntem o organizaţie de media care doreşte să ilustreze uşurinţa relativă cu care se pot procura arme şi au crezut că le vom cumpăra", mai scrie corespondentul televiziunii.

Citește și: Sigur nu știai: Motivul pentru care literele nu au ordinea alfabetică pe tastaturi

O purtătoare de cuvânt a Sky News, citată de The Guardian, afirmă că "Stuart Ramsay este unul din jurnaliştii noştri cei mai experimentaţi şi tenaci, cu un istoric îndelungat de producere a unor relatări importante din lumea întreagă. El a prezentat un raport solid despre afacerile cu arme din România, iar Sky News susţine fără rezerve reportajul".

Citește și: Asta e cea mai PUTERNICĂ rugăciune

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.