Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Slabe șanse ca oamenii din submarin să fie în viață: cadrul de acostare şi un capac, găsite printre resturi

Agerpres - Reuters
submarin Titan

„Cadrul de acostare şi un capac din partea din spate a submersibilului” Titan fac parte dintre fragmentele găsite în apropiere de Titanic, relatează BBC News.

Expertul în scufundări David Mearns, care spune că resturile includ "un cadru de aterizare și un capac din spate al submersibilului". Mearns este un prieten al pasagerilor de la bordul Titan. Mearns a declarat pentru BBC că președintele Explorers Club (care are legătură cu comunitatea de scufundări și de salvare), a furnizat aceste noi informații. Aceste afirmații nu au fost confirmate. Mai multe detalii ar putea ieși la iveală într-o conferință de presă a Gărzii de Coastă.

David Mearns a declarat pentru Sky News: „Un câmp de rămășițe presupune că există o ruptură a submersibilului și la acea adâncime, pentru că știm că au pierdut comunicațiile la aproximativ 3.300 de metri... așa că acest lucru indică cu adevărat care este cel mai rău scenariu, adică o defecțiune catastrofală, o implozie. Singura salvare dacă ar fi fost vorba de o implozie este că ar fi fost imediată", a adăugat el. „Oamenii nu ar fi avut nicio idee despre ce se întâmplă”, a adăugat acesta.

Pe de altă parte, cofondatorul OceanGate - împreună cu pilotul submersibilului Titan dat dispărut Stockton Rush - Guillermo Söhnlein declară BBC News că ar fi putut avea loc o ”implozie instantanee” a aparatului, informează NEWS.RO.

El a fost intervievat după ce s-a anunţat că s-au găsit fragmente pe fundul Oceanului Atlantic, în apropiere de epava Titanicului.

El a spus că nu ar fi surprins să se găsească fragmente şi la suprafaţă.

”Ştiu că protocolul nostru în cazul pierderii comunicaţiilor este ca pilotul să scoată submarinul la suprafaţă. Încă de la început m-am gândit mereu că asta ar fi făcut, probabil, Stockton”.

”În acest caz devine foarte dificil să găseşti submarinul, pentru că nava de la suprafaţă nu ar fi ştiut unde iese şi nu ar fi fi ştuit unde să caute”, a declarat el.

”Cea mai mare temere a mea în toate astea, privind desfăşurarea operaţiunilor, este ca ei să plutească undeva la suprafaţă şi că sunt, pur şi simplu, foarte greu de găsit”, a continuat el.

Guillermo Söhnlein a declarat că se poate să fi avut loc o catastrofă.

”Ceea ce ştiu, indiferent de submarin, este că, atunci când operezi la adâncime, presiunea este atât de mare asupra oricărui submarin, încât, dacă există o defecţiune, ar avea loc o implozie instantanee. Dacă asta s-a întâmplat, s-ar fi întâmplat acum patru zile”, a declarat el.

Söhnlein, care a părăsit OceanGate în urmă cu zece ani, spune că nu ar fi acţionat altfel având în vedere circusmtanţele.

”Indiferent ce-ar fi, cred că trebuie să ne întoarcem să învăţăm din ceea ce se întâmplă, să aflăm ce s-a întâmplat, să tragem concluziiile şi să mergem înainte”, a declarat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.