Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Slăbiți mâncând ananas

ananas

Originar din sudul Braziliei si al Paraguayului, unde băştinaşii îl numeau „nana”, ceea ce s-ar traduce prin „fructul delicios, parfumat”, ananasul a fost adus in Europa de Cristofor Columb, însă producţiile au venit la aproape trei secole de când acesta a fost introdus pe piaţa europeană.

Fructul conţine toata numeroase vitamine (A, B, C, E), acid citric, iod, magneziu, potasiu, fosfor, calciu, mangan, sulf, fier etc. Ananasul este o sursă importantă de enzime care participă la digestia proteinelor şi care ajută la slăbit, datorită unei enzime numită bromelaină. Aceasta are proprietăţi anticoagulante şi antiinflamatoare, dar are rol şi în prevenirea îmbătrânirii premature. Pentru a obţine rezultate, după fiecare masă, înlocuieşte desertul cu o felie de ananas. Datorită conţinutului ridicat de mangan, un mineral esenţial organismului, ananasul întăreşte sistemul osos şi ajută la reconstruirea ţesutului conjunctiv.

O porţie zilnică de ananas oferă organismului 73% din necesarul zilnic de mangan. De asemnea, ananasul are proprietăţi antioxidante şi antiinflamatoare care menţin sănătatea oaselor. O altă proprietate a acestui fruct exotic este faptul că ajută în prevenirea formării cheagurilor de sânge, conţinutul de cupru fiind cel care stimulează producţia de hemoglobină din organism şi accelerează cicatrizarea rănilor. De asemenea, trebuie amintit, că lipsa unui nivel suficient de cupru la nivelul organismului poate duce la osteoporoză, anemie, probleme cu glanda tiroidă şi scăderea numărului de limfocite. Este contraindicat consumul excesiv de ananas sau sucul acestui fruct deoarece poate avea efecte puternice purgative.

sursa: adevarul.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.