Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Slovacia o ia pe urmele Ungariei și ignoră sfatul UE: Va începe negocieri pentru cumpărarea vaccinului rus Sputnik V

vaccin Sputnik V

Slovacia ar putea începe negocieri pentru a achiziţiona vaccinul rusesc Sputnik V, chiar dacă acesta nu este autorizat de Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA), au indicat marţi oficiali de la Bratislava, transmite Reuters, potrivit AGERPRES.

'Este oportun pentru guvern să înceapă discuţii cu partea rusă despre livrări de vaccin Sputnik V', a scris prim-ministrul Igor Matovic pe Facebook.

Potrivit agenţiei slovace TASR, comitetul de combatere a epidemiei a recomandat marţi guvernului să înceapă discuţiile cu producătorul rus al vaccinului Sputnik V şi să procure o cantitate suficientă de doze, având în vedere situaţia epidemiologică dificilă din Slovacia şi lipsa vaccinurilor aprobate de EMA, a precizat ministrul sănătăţii, Marek Krajci.

'Guvernul va lua în discuţie acest subiect joi dimineaţă', a afirmat premierul slovac.

'Eu sunt favorabil. Este un vaccin grozav cu o eficienţă grozavă. Până acum, în UE este utilizat doar de Ungaria şi nu văd un motiv pentru care nu l-am folosi şi noi', a adăugat Matovic.

Citește și: VIDEO - Simona Halep a fost huiduită de fanii de la meci, după o declarație care nu i-a mulțumit

Ministrul sănătăţii a declarat într-o conferinţă de presă că vaccinul rusesc ar putea fi utilizat dacă va fi considerat sigur. Autoritatea naţională a medicamentelor va trebui să se asigure că procesul de fabricare a vaccinului este sigur, a subliniat Krajci.

Guvernul are câteva opţiuni despre cum să procedeze dacă va achiziţiona vaccinul Sputnik V, a spus ministrul, arătând că, dacă se va decide să nu fie utilizat, va exista suficient interes în alte ţări.

Prim-ministrul ceh Andrej Babis a afirmat anterior că ţara sa va lua în considerare autorizarea vaccinului Sputnik V, după exemplul Ungariei, dar a revenit asupra declaraţiei, precizând că Praga va aştepta autorizarea din partea EMA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.