Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Slovacia nu renunță: Reîncepe testarea masivă și prelungește lockdown-ul

Twitter
slovacia steag drapel

Slovacia a prelungit luni până pe 7 februarie lockdown-ul instituit pentru a limita răspândirea coronavirusului şi nu va permite deplasările persoanelor care nu dispun de un test negativ pentru COVID-19 obţinut în cadrul campaniei de testare a populaţiei, relansată în aceeaşi zi, relatează agenţia EFE.

Este reluată astfel testarea masivă cu teste antigen rapide, desfăşurată în toamna anului trecut pentru a detecta şi izola rapid cazurile de infectare, scrie agerpres.ro.

Citește și: Patru asociații de magistrați condamnă dur desființarea SIJJ și revenirea la DNA a competențelor de anchetare a judecătorilor și procurorilor: ‘Este o amenințare clară la adresa independenței individuale a acestora’

Toţi cetăţenii cu vârste cuprinse între 16 şi 65 de ani trebuie să facă până pe 27 ianuarie un astfel de test, cu excepţia celor care au un certificat ce atestă că s-au recuperat după infectarea cu noul coronavirus şi a celor care au primit deja cele două doze de vaccin. După această dată, persoanele care nu îndeplinesc aceste condiţii vor trebui să se autoizoleze la domiciliu, neputând nici măcar să se deplaseze la serviciu.

Pentru campania de testare, despre a cărei eficienţă părerile sunt împărţite, au fost create în toată ţara 250 de unităţi mobile de efectuare a testelor antigen, plus 100 de unităţi pentru teste moleculare PCR.

Citește și: Directivă de ultimă oră a ministrului Lucian Bode! Și-a trimis Corpul de Control la verificări!

Slovacia, una dintre ţările europene unde au fost semnalate cazuri de infectare cu mutaţia britanică a coronavirusului, a înregistrat în ultimele 24 de ore 1.060 de cazuri de COVID-19 confirmate prin teste PCR şi alte 939 descoperite prin testele antigen, precum şi 52 de decese asociate acestei boli.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.