Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Slovenia a luat aurul la sărituri de la trambulină mare la Mondialele de la Planica

b1.ro
medalie de aur

Slovenia, avându-i în componenţă pe Timi Zajc, Lovro Kos, Ziga Jelar şi Anze Lanisek, a cucerit medalia de aur în proba de sărituri cu schiurile pe echipe de la trambulină mare din cadrul Campionatelor Mondiale de schi nordic de la Planica (Slovenia), informează AFP.

Cu un total de 1178,9 pct, Slovenia a devansat echipele Norvegiei (1166 pct), medaliată cu argint, şi Austriei (1139,4 pct), medliată cu bronz, în timp ce Germania, dubla campioană mondială en titre, s-a clasat pe 5 (1127,7 pct).

Pe locul 4 s-a situat Polonia (1129,1 pct), pe 6 s-a situat Elveţia (1012.2 pct), iar Japonia pe poziţia a 7-a (1011 pct), scrie agerpres.ro.

Liderul echipei slovene, Timi Zajc (22 ani), a încheiat Mondialele din ţara natală cu trei medalii, dintre care două de aur (sărituri individual de la trambulină mare şi proba pe echipe).

La rândul său, după un loc 3, Stefan Kraft (29 ani), liderul echipei Austriei, totalizează 13 medalii la Campionatele Mondiale, un record, cu trei titluri (trambulină mică şi trambulină mare în 2017, trambulină mare în 2021).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.