Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Slovenia închide restaurantele și magazinele din cauza transmiterii rapide a SARS-COV-2

Forbes.ro
covid-19 carantina izolare restrictii coronavirus

Slovenia va reveni începând de sâmbătă la un lockdown parţial, pe durata unei săptămâni, pentru a combate transmiterea rapidă a noului coronavirus, informează DPA, citată de AGERPRES.

Guvernul prim-ministrului conservator Janez Jansa a luat această decizie după ce o serie de măsuri mai puţin restrictive, impuse timp de o săptămână, nu au reuşit să încetinească numărul în creştere rapidă al noilor infectări.

Restricţiile vor fi similare cu cele impuse în prima parte a anului, în debutul pandemiei - mallurile, restaurantele, hotelurile, cele mai multe dintre magazine şi căminele studenţeşti vor fi închise, iar transportul public va fi redus cu două treimi.

Citește și: SURSE Motivul INCREDIBIL pentru care au EȘUAT negocierile dintre PNL și USR în Timiș

Slovenia, o ţară cu mai puţin de două milioane de locuitori, se confruntă cu cel de-al doilea val al epidemiei de coronavirus, mult mai sever decât valul din luna martie.

Joi, la nivel naţional, au fost raportate 1.663 de noi cazuri după efectuarea a 6.215 teste, reprezentând o rată de infectare de 25%. Guvernul sloven a anunţat că nouă persoane au decedat din cauza COVID-19 în ultimele 24 de ore, bilanţul total al deceselor ajungând la 211.

În ultima săptămână, Slovenia a interzis orice formă de călătorie între cele 12 regiuni ale ţării, a limitat adunările publice la un număr de maximum şase persoane, inclusiv în cazul căsătoriilor şi al ceremoniilor şi slujbelor religioase.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.