Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Slovenii protestează împotriva politicii UE privind refugiații

Câteva sute de sloveni au participat miercuri la un protest organizat de mai multe organizatii neguvernamentale în Ljubljana împotriva politicii migratorii a UE pe care au caracterizat-o drept restrictiva, informeaza agentia de presa croata Hina, potrivit AGERPRES.

În cadrul manifestatiei, primarul Ljubljanei, Zoran Jankovic, a declarat ca nicio tara europeana nu ar trebui sa-si închida frontierele în timpul actualei crize de refugiati si a criticat Ungaria pentru modul în care îi trateaza pe refugiati si pe imigranti.

Primarul capitalei slovene, a carei populatie este estimata la 283.000 de persoane, a declarat ca municipalitatea este gata sa primeasca 190 de refugiati si sa le asigure cazare.

Pe de alta parte, mai multi contramanifestanti au aparut la protest cu pancarte cu mesaje împotriva islamizarii Europei.

Conform ultimei scheme de distributie pregatite de Comisia Europeana pentru preluarea a 160.000 de imigranti care s-au oprit în Italia, Grecia si Ungaria în drum spre Germania si Suedia, Slovenia ar urma sa primeasca 1.000 de persoane.

În prezent exista 54.000 de imigranti în Ungaria, 50.400 în Grecia si 15.600 în Italia, conform estimarilor Comisiei Europene.

 

sursa foto: http://m.slovenskenovice.si

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.