Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Slujbă de canonizare la Vatican: Mama Antula va deveni prima femeie sfântă din Argentina / Prezență surpriză la eveniment

Profimedia
papa francisc

Papa Francisc va oficia duminică o slujbă de canonizare, astfel că Mama Antula va deveni prima femeie sfântă din Argentina, un eveniment la care va participa și fostul său critic, președintele argentinian Javier Milei, scrie Reuters, citat de Mediafax.

Papa Francisc urmează să conducă o slujbă de canonizare a Mariei Antonia de Paz y Figueroa, cunoscută sub numele de „Mama Antula”, o femeie din secolul al XVIII-lea care a renunțat la bogățiile familiei sale pentru a se concentra pe caritate și pe exercițiile spirituale ale iezuiților.

Ea a promovat exercițiile spirituale - un amestec de rugăciuni și meditații - mergând mii de kilometri desculță, implicând bogați și săraci, în ciuda faptului că iezuiții fuseseră la acea vreme alungați din America Latină.

Papa Francisc a descris-o vineri, în cadrul unei întâlniri cu pelerini din Argentina, ca fiind „un dar pentru poporul argentinian și, de asemenea, pentru întreaga Biserică”, lăudând dedicarea ei față de cei săraci.

Liderul argentinian Javier Milei, care l-a criticat dur pe Papă în trecut, va participa la slujba din Bazilica Sfântul Petru și urmează să aibă o audiență privată cu Papa Francisc, luni. De asemenea, Javier Milei se va întâlni cu președintele Italiei, Sergio Mattarella, și cu premierul Giorgia Meloni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.