Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia nu va îndeplini rezoluția APCE privind Crimeea

vestidinrusia.ro
Leonid Sluțki

Rezoluția Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) privind Crimeea este culmea absurdului, Rusia nu îi va da curs, deoarece vine în contradicție totală cu Constituția Rusiei și cu legislația națională, a declarat președintele Comitetului Dumei de Stat pentru Afaceri Internaționale, Leonid Sluțki, relatează TASS.

”Din păcate, APCE nu trădează standardele duble. Rezoluția adoptată cu apelul de a aplica în Crimeea legislația ucraineană (pe teritoriul Rusiei!!!) este culmea absurdului în primul rând din punct de vedere juridic”, a scris deputatul pe canalul său de pe rețeaua socială Telegram.

Potrivit spuselor sale, ”este timpul ca Adunarea să nu mai ștampileze decizii pe care Rusia, de la bun început, nu le va executa în virtutea contradicției lor cu Constituția Rusiei și cu legislația națională”. ”Atunci, poate, dialogul reciproc se va purta de pe poziții mai constructive”, a apreciat politicianul rus.

La rândul său, șeful Comisiei Dumei de stat pentru investigarea faptelor de ingerință a statelor străine în treburile interne ale Rusiei, Vasili Piskariov, a susținut că rezoluția lasă să se întrevadă o evidentă lipsă de respect față de justiția și legislația ruse, un amestec grosolan în treburile interne, ceea ce este inadmibisil și contravine obiectivelor și misiunii APCE.

”Ieșind cu o rezoluție de susținere a unei organizați extremiste din Crimeea, APCE a aderat, de fapt, la corul vocilor din Occident care îi justifică pe extremiștii și teroriștii ale căror organizații au fost interzise în Rusia, ei înșiși fiind condamnați pentru încălcarea legislației ruse”, a declarat deputatul.

În rezoluția adoptată, miercuri, de APCE în baza raportului reprezentantului Islandei, Sunna Evarsdottir, se afirmă că Rusia nu trebuie să aplice în Crimeea legislația ei, inclusiv în domeniul terorismului și extremismului și se recomandă folosirea legilor în vigoare în Ucraina. Adunarea a cerut, de asemenea, să ”se pună capăt transferului de deținuți pe teritoriul Rusiei” și ”să fie eliberate persoanele reținute sau deținute în închisoare în legătură cu aplicarea ilegală a legislației ruse în Crimeea”. Mai mult, în document se cere ”anularea deciziei privind interzicerea activității Mejlisului poporului crimeean (interzis în Rusia), organizație recunoscută în Rusia drept extremistă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.