Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Smochinele sunt carnivore/ video

smochine

Deși smochinele par o alegere normală pentru vegetarieni, ele conțin proteine animale, informează mirror.co.uk. Acest lucru se întâmplă deoarece, atunci când o viespe polenizează acest fruct, ea rămâne captivă în interior. Totuși, atunci când desfaci o smochină, nu vei găsi insecta întreagă înăuntru, căci atunci când moare, o enzimă din smochină îi procesează trupul în proteine.

Practic, smochina mănâncă viespea și apoi insecta devine parte din fruct. Fermierii care cultivă smochine cumpără  de obicei și viespi pentru a controla cantitatea de insecte pe care o mănâncă fiecare plantă.



Smochinele sunt bogate in zaharuri naturale simple, minerale si fibre. Smochinele uscate contin o cantitate impresionanta de 259 mg de calciu la 100 gr, in comparatie cu laptele integral, care are doar 118 mg.

De asemenea au fost mult timp venerate pentru proprietatile sale aparent afrodiziace.

Smochinele au o forma voluptuoasa, un miros si un gust dulce, sunt suculente si au fost fructele preferate ale Cleopatrei. Totodata in multe culturi sunt un simbol al fertilitatii.

Au un continut ridicat de minerale fata de celelalte fructe comune si sunt o sursa excelenta de potasiu si calciu, ajutand la protejarea densitatii oaselor. Mai contin magneziu, fier, cupru si mangan. Se stie ca potasiul din componenta smochinelor poate diminua cantitatea de calciu pierduta de organism din cauza consumului ridicat de sare de mare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.