Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Soția fostului șef al Nissan a părăsit Japonia și a zburat la Paris: 'Cred că guvernul francez ar trebui să facă mai mult pentru el'

autoblog.md
carlos ghosn

Soția fostului șef al Nissan, Carlos Ghosn, a părăsit Japonia și a zburat la Paris pentru a cere Guvernului francez să facă mai mult pentru a-l ajuta pe soțul ei, a scris duminică site-ul agenției Reuters, care citează Financial Times, potrivit Mediafax.

Procurorii japonezi l-au arestat pe Ghosn pentru a patra oară joi, sub suspiciunea că a încercat să se îmbogățească pe cheltuiala producătorului auto, într-un alt răsturnare dramatică de situație pe care avocații lui o consideră o încercare de a-l intimida.

„Cred că guvernul francez ar trebui să facă mai mult pentru el. Nu cred că a avut suficientă susținere și solicită asistență. Ca cetățean francez, ar trebui să fie un drept”, a declarat Carole Ghosn, într-un interviu pentru FT făcut înainte de a se îmbarca în Japonia, vineri seara.

Ea a mai afirmat că perioada anterioară de detenție a lui Ghosn, de 108 zile, a lăsat în urmă „o persoană diferită”, iar viața normală în condițiile impuse de eliberarea pe cauțiune era imposibilă. „Puteai să îi vezi frica în ochi”, pe măsură, săptămâna trecută, se răspândea zvonul că va fi arestat din nou, a spus ea.

Citește și: Alina Gorghiu cere AEP suspendarea acordării subvențiilor către PSD - Solicitarea, după punerea sub învinuire a lui Mircea Drăghici

Ghosn, care deține cetățenia franceză, libaneză și braziliană, a negat acuzațiile împotriva sa și a solicitat ajutorul guvernului francez.

Radioul public NHK a anunțat, duminică, că procurorii japonezi l-au suspectat pe Ghosn că a transferat o parte din plăți printr-o companie în care soția sa este un executiv pentru a cumpăra un iaht și o barcă.

Procurorii japonezi i-au cerut lui Carole Ghosn să se întâlnească cu ei pentru a fi interogată voluntar ca un martor, dar aceasta a refuzat, ceea ce i-a determinat pe judecători să îi pună întrebări în numele lor, a spus radiodifuzorul. O astfel de solicitare le oferă judecătorilor puterea de a-i pune la îndoială pe martorii care refuză să depună mărturie, potrivit NHK.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.