Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Soția fostului trezorier PSD Mircea Drăghici intră pe ultima sută de metri - CAB începe judecarea apelului la condamnarea de trei ani cu suspendare

stiripesurse.ro
Curtea Constitutionala dosar

Soția fostului trezorier PSD, Mircea Drăghici, Georgiana Drăghici, se apropie de final cu procesul de corupție în care a fost condamnată deja de Tribunalul București la trei ani de închisoare cu suspendare.

Mai precis, Curtea de Apel București a înregistrat apelul acesteia împotriva primei decizii și a stabilit termen de dezbateri pentru luni.

Georgiana Drăghici a primit în luna mai o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare într-un caz legat de finanțarea din bugetul Ministerului Tineretului a unei tabere pentru tineretul social-democrat.

În dosar este vorba despre finanțarea unei întâlniri din Poiana Brașov, în valoare de 14.000 de lei, din banii Ministerului Tineretului.

Procurorii DNA au descoperit că la acea întâlnire au participat peste 100 de tineri din PSD. În plus, o bună parte dintre persoanele care figurau pe listele cu participanți nici măcar nu au ajuns în acel loc.

Acesta este aspectul pentru care soția trezorierului PSD a fost condamnată în primă instanță. Alături de ea, au fost condamnaţi la câte trei ani de închisoare cu suspendare şi un fost director din minister, Mircea Meleșteu și un apropiat al lui Drăghici, Doru Bălășoiu.

Dosarul a fost trimis în judecată în 2017, iar Georgiana Drăghici a fost acuzată de procurorii anticorupție de mărturie mincinoasă, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, instigare la participație improprie la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, instigare la mărturie mincinoasă și instigare la favorizarea făptuitorului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.