Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Soții Clooney au donat 1 milion de dolari contra rasismului

clooney

Soţii George şi Amal Clooney au donat 1 milion de dolari prin intermediul fundaţiei lor în beneficiul Southern Poverty Law Center (SPLC) cu scopul de a combata "ura", la doar câteva zile după evenimentele din Charlottesville, a anunţat această asociaţie care monitorizează mişcările extremiste din Statele Unite, informează AFP, notează agerpres.ro

Donaţia cuplului, angajat în susţinerea mai multor cauze sociale, a avut loc în contextul unui uriaş val de mobilizare în America, unde, de peste o săptămână, sunt alocate numeroase finanţări în beneficiul organizaţiilor care luptă contra rasismului. 

Clooney Foundation for Justice şi SPLC au anunţat un parteneriat "pentru combaterea grupărilor care promovează ura în Statele Unite" şi această donaţie de 1 milion de dolari, în cadrul unui comunicat dat publicităţii luni de centrul de studiere a mişcărilor extremiste. 

"Suntem mândri să susţinem Southern Poverty Law Center în eforturile sale de diminuare a extremismului violent în Statele Unite", au declarat soţii Clooney, citaţi în acelaşi comunicat, adăugând că gestul lor a fost justificat de ciocnirile violente care au avut loc în urmă cu 10 zile între simpatizanţii neonazişti şi manifestanţii anti-rasişti din Charlottesville, un oraş din statul american Virginia. 

O manifestantă care se opunea partizanilor ideologiei ce promovează supremaţia albilor a fost găsită decedată în urma acelor violenţe, care au evidenţia tensiunile rasiale din Statele Unite. 

"Ceea ce s-a întâmplat în Charlottesville şi ceea ce se petrece în comunităţile din întreaga ţară necesită angajamentul nostru colectiv pentru a ne ridica în faţa urii", au adăugat soţii Clooney, a căror fundaţie a fost înfiinţată în 2016. 

"La fel ca George şi Amal Clooney, şi noi am fost şocaţi de dimensiunea, urâţimea şi ferocitatea mitingului organizat de susţinătorii supremaţiei albe în Charlottesville", a declarat Richard Cohen, preşedintele SPLC. "Suntem profund recunoscători fundaţiei soţilor Clooney pentru faptul că ne este alături în acest moment critic al luptei din ţara noastră împotriva urii", a adăugat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.