Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Soțul Simonei Pătruleasa, declarații la DNA în dosarul Andrei Chiliman: Ce le-a spus procurorilor

Sabin Ivanof, soțul vedetei tv Simona Patruleasa, a ajuns la DNA unde a dat declarații de martor în dosarul lui Andrei Chiliman. Ivanof le-a spus procurorilor modul în care funcționa rețeaua de corupție de la Primăria Sectorului 1 și felul în care se dădeau contractele și banii.

Citește și: Scrisoarea unui român, specialist Microsoft, către parlamentari: Nesimţit ordinar ce eşti

”De foarte mult timp sunt prieten cu Moater Ioan Laurenţiu care s-a ocupat şi se ocupă integral de activitatea unui număr de trei societăţi comerciale deţinute de soţia sa şi doi apropiaţi.

Pe la sfârşitul anului 2010 sau începutul anului 2011, nu mai ştiu cu exactitate, prietenul meu Moater Ioan Laurenţiu a venit şi mi-a spus că participase  la o licitaţie pentru proiectare şi dirigenţie de şantier aferentă unei lucrări pe raza sectorului 1 Bucureşti, licitaţie la care a avut pe una dintre contracandidate SC ROMAIR CONSULTING SRL, iar reprezentantul acestei societăţi, un anume Boeru Gheorghe, a venit la el şi i-a spus că dacă nu formulează contestaţie şi rezolvă problema banilor cash care trebuiau daţi unei persoane din primăria Sector 1, respectiv Bogdan Piţigoi, îi va da 30% din lucrarea câştigată la această primărie.”, le-a spus Ivanof.

Citește și: Stenograme: I-am dat 150.000 de euro lui Crin Antonescu! Nu-i ajunge?

Acesta a detaliat modul în care ajungeau banii la funcționarii publici.

”Tot Moater Ioan Laurenţiu mi-a mai spus că acest Bogdan Piţigoi era doar o verigă, el fiind cel care strângea banii care trebuiau să ajungă la cei care aranjaseră acea licitaţie şi m-a rugat să intru cu societatea pe care o controlam - SC IPG IMPACT SRL București, într-o lucrare de canalizare de la Sectorul 1. Această rugăminte mi-a motivat-o pe seama faptului că, întrucât el fusese contracandidat cu SC ROMAIR CONSULTING SRL, la licitaţia de la Sectorul 1 şi avea o înţelegere cu Boeru Gheorghe, nu putea să intre la lucrarea de la Sectorul 1 cu firma lui, proiect la care lucra şi Boeru Gheorghe cu firma sa. Am fost de acord cu propunerea prietenului meu, necunoscând iniţial alte înţelegeri subterane şi astfel SC IPG IMPACT SRL București a intrat la lucrarea menţionată.

Citește și: DNA: O parte din banii primiți mită de cei din Dosarul Chiliman se duceau la B1 TV și România TV

În cadrul acestei lucrări, societatea mea a încheiat contracte cu trei sau patru persoane fizice autorizate ca diriginţi de şantier.

SC IPG IMPACT SRL București a lucrat o perioadă de timp la acea lucrare, dar nu pot preciza cu exactitate durata, acest lucru rezultând din contabilitatea societăţii. Văzând că persoana plătită de mine şi de Moater Laurenţiu să factureze lucrările ce le efectuam pentru SC ROMAIR CONSULTING SRL, întocmea facturi de valoare foarte mare faţă de valoarea lucrărilor prestate (practic costurile societăţii mele erau foarte mici faţă de ce factura SC IPG IMPACT SRL București către SC ROMAIR CONSULTING SRL) am hotărât să nu mai accept folosirea societăţii mele, întrerupând colaborarea cu SC ROMAIR CONSULTING SRL.

Citește și: STENOGRAME INCENDIARE Sebastian Ghiță a fost interceptat în dosarul lui Andrei Chiliman

Întrebându-l pe de ce societatea mea emite facturi de valoare foarte mare către SC ROMAIR CONSULTING SRL faţă de costurile foarte mici pe care le avea, acesta mi-a răspuns că aceasta este înţelegerea cu Boeru Gheorghe.”, a adăugat martorul.

Sabin Ivanof a intrat în combinația rețelei de la Primăria lui Andrei Chiliman și a dezvăluit toți pașii făcuți de cei implicați.

”Din sumele primite de la SC ROMAIR CONSULTING SRL am plătit cred că în jur de 40.000 lei diriginţii de şantier, restul sumei rămânând în societate o perioadă de timp. După 2 – 3 luni de zile, la indicaţia lui Moater Ioan Laurenţiu, suma rămasă în contabilitate i-am dat-o acestuia prin două modalităţi: o parte am scos-o în numerar şi am dat-o cash acestuia, iar diferenţa am dat-o prin virament bancar către societăţile controlate de Moater, respectiv SC STRONG EDIL PREST CONSTRUCT SRL şi SC TOTALAIG ENVIRO SERV SRL, în baza unor facturi emise de acesta prin care atesta în mod nereal că ar fi prestat nişte lucrări pentru firma mea.

Citește și: DEZVĂLUIRILE procurorilor: Cum opera rețeaua lui Andrei Chiliman

Banii cash despre care am făcut vorbire anterior, în jur de 280.000 lei, i-am dat personal lui Moater Ioan Laurenţiu, într-o pungă, în faţa Primăriei Sectorul 1 Bucureşti, chiar pe trotuar, iar acesta în faţa mea a intrat cu banii în primărie, iar când a ieşit, după cca. 20 – 30 minute, mi-a spus că toţi banii i-a dat lui Bogdan Piţigoi, conform înţelegerii prealabile pe care o avusese cu Boeru Gheorghe.

Precizez că aceasta, din câte cunosc eu, a fost una dintre tranşele prin care Moater îi ducea lui Bogdan Piţigoi bani la primărie, conform înţelegerii pe care o avea cu Boeru Gheorghe.

Cunosc faptul că, după ce am încetat să mai lucrez cu SC IPG IMPACT SRL București la lucrarea de la Sectorul 1, Moater Laurenţiu a mai activat la această lucrare prin firma controlată de el SC STRONG EDIL PREST CONSTRUCT SRL. Prin această firmă, Moater Laurenţiu primea bani prin bancă de la SC ROMAIR CONSULTING SRL şi îi vira la trei firme, respectiv: SC WEST CONSULTING SRL Bucureşti, SC ENSTEL CONSTRUCT SRL şi SC CLASIC MEDIA CONCEPT SRL, în baza unor facturi fictive întocmite de acestea, totul întâmplându-se la indicaţia lui Boeru Gheorghe.”, a completat soțul Simonei Pătruleasa.

Ivanof povestește cum ajungeau banii din conturile unor societăți la funcționarii acuzați de corupție de către procurorii DNA.

”Din cele trei firme, trei persoane scoteau banii cash, bani pe care îi dădeau lui Moater Ioan Laurenţiu, iar acesta îi ducea cash, în numele lui Boeru Gheorghe, la Primăria Sectorului 1, unde îi dădea lui Bogdan Piţigoi, iar mai departe banii ajungeau la un anume Vlad Moisescu – fost deputat PNL.

Din câte ştiu, înţelegerea era între Boeru Gheorghe şi Vlad Moisescu. Acest lucru era şpaga pe care Boeru Gheorghe o dădea pentru lucrările pe care firmele lui le lua de la Primăria Sectorului 1 Bucureşti.

Cele trei persoane care scoteau banii cash din cele trei firme precizate anterior, bani care ajungeau la Moater Laurenţiu, sunt Zaharescu Liviu Cătălin, Zaharescu Eugen şi Duma Dan, acestea având împuternicire pe conturile celor trei societăţi.

Suma totală încasată de SC IPG IMPACT SRL de la SC ROMAIR CONSULTING SRL prin modalitatea descrisă la 19.05.2015 a fost de 1.860.954 lei, sumă care prin cele două modalităţi arătate a intrat în posesia lui Moater Laurenţiu.

În cursul anului 2011 a mai fost încheiat de către SC IPG IMPACT SRL contractul de prestări servicii nr. 495/25.11.2011 cu SC ROMAIR CONSULTING SRL în aceleaşi condiţii ca şi contractul din septembrie 2011, banii fiind daţi de către mine lui Moater Laurenţiu care, tot la indicaţia lui Boeru Gheorghe, i-a dat unor funcţionari din cadrul Primăriei Sectorului 1.

De asemenea, declar că a mai existat în anul 2012 încă un contract încheiat între SC ROMAIR CONSULTING SRL și SC IPG IMPACT SRL, contract ce a avut nr. 117/20.03.2012, a cărui valoare a fost de aproximativ 300.000 lei şi care s-a derulat în aceleaşi condiţii ca şi contractul din 2011, pe care l-am prezentat amănunţit. Şi la acest contract toţi banii încasaţi de la SC ROMAIR CONSULTING SRL i-am scos cash şi i-am înmânat lui Moater Ioan Laurenţiu care, la rândul său, la indicaţia lui Boeru Gheorghe, i-a remis unor persoane din cadrul Primăriei Sectorului 1 Bucureşti.”, a declarat Ivanof în fața procurorilor.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.