Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Soarta Cataloniei și a Barcelonei, amânată! Reacția guvernului spaniol după anunțul liderului catalan

Mariano Rajoy, catalonia

Guvernul Spaniei se va întruni de urgenţă miercuri, după ce liderii regiunii catalane au semnat o declaraţie de independenţă pe care au suspendat-o, cerând desfăşurarea unor negocieri cu Guvernul central, informează France 24, conform Mediafax.

Carles Puigdemont, liderul Cataloniei, a semnat, marţi seara, alături de alţi lideri regionali, o declaraţie de independenţă faţă de Spania, însă documentul nu va fi implementat în următoarele săptămâni pentru ca liderii regiunii catalane să poarte negocieri cu Guvernul spaniol.

Atac fără precedent şi acuze grave la adresa lui Mihai Tudose: 'E pe faţă cu sistemul. Shhaideh va fi arestată'

Mariano Rajoy, prim-ministrul Spaniei, a cerut ca Executivul să se întrunească de urgenţă la începutul zilei de miercuri pentru a decide paşii următori. Recent, Rajoy a promis să folosească toate mijloacele de care dispune pentru a bloca independenţa regiunii catalane.

Imediat după ce mai mulţi lideri catalani au semnat o declaraţie de independenţă, vicepremierul spaniol Soraya Saenz de Santamaria a declarat că Puigdemont este ”o persoană care nu ştie unde se află, unde merge sau încotro vrea să se îndrepte”.

Carles Puigdemont, premierul Cataloniei, a afirmat, marţi seară, că regiunea şi-a "câştigat dreptul la independenţă" prin referendumul din 1 octombrie, dar a pledat pentru lansarea de negocieri constituţionale în următoarele săptămâni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.