Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Soarta judecatorului CCR Minea, ramasa in aer

CCR

Soarta judecatorului CCR Stefan Minea ramane in aer, dupa ce Biroul Permanent ceruse din nou Comisiei Juridice un punct de vedere si "eventual" un proiect de hotarare care sa duca la incetarea mandatului judecatorului CCR, in urma unui vot in plen.

Comisia Juridica nu a emis insa un proiect de hotarare. Decizia acesteia a fost de a complete punctul de vedere dat initial saptamana trecuta, prin care constata urmatoarele:

- la functia de judecator CCR au candidat Valer Dorneanu si Stefan Minea

- Valer Dorneanu a fost ales pe 10 iulie cu 161 de voturi, majoritatea celor prezenti, indeplinind conditiile constitutionale si deciziile CCR

- presedintele Camerei Deputatilor de la acea data a invocat legea de organizare a CCR, art. 5 conform careia judecatorii CCR sunt alesi cu jumatate din totalul membrilor Camerei si a solicitat reluarea votului.

- votul a fost reluat NEJUSTIFICAT LEGAL o saptamana mai tarziu

- a fost ales judecatorul Stefan Minea cu 168 de voturi potrivit procesului verbal, din 170 de membrii prezenti. Insa potrivit stenogramei ar fi fost 167.

Punctul de vedere al Comisiei Juridice va fi inaintat Biroului Permanent, fara a i se face insa o recomandare privind calea de urmat. Biroul permanent poate decide daca va sesiza Curtea Constitutionala pe aceasta speta, adica pe reluarea nejustificata a votului in cazul Minea, Dorneanu fiind ales initial cu respectarea procedurilor constitutionale, fara insa ca hotararea Camerei Deputatilor sa fie publicata in Monitorul Oficial si sa produca efecte.

Liberalii nu au asistat la dezbateri, ei alegand sa paraseasca sala semnaland ca intregul demers al Comisiei Juridice este neregulamentar. Plecand din sala au subliniat ca dezbaterile Comisiei se fac in lipsa de cvorum, deci tot neregulamentar.

Vicepresedintele Comisiei Ciprian Nica a aratat ca dezbaterile au inceput in cvorum si deci pot continua chiar si dupa plecarea colegilor liberali.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.