Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Soarta Nord Nord 2 - niciun motiv de îngrijorare - reprezentant permanent al Federației Ruse la UE

eadaily.com
nord stream 2

Rusia consideră că gazoductul Nord Stream 2 va fi finalizat, iar soarta sa, în ciuda situației dificile din jurul proiectului, nu provoacă îngrijorare, a declarat marți un reprezentant permanent al Federației Ruse la UE, Vladimir Chizhov, în cadrul unui briefing online, potrivit Tass.com.

El a indicat că conducta de gaz a fost aproape finalizată.

"Ca urmare a restricțiilor americane, compania elvețiană Allseas, care a fost angajată în instalarea conductelor în ultima secțiune, și-a întrerupt activitățile în acest proiect.

Au mai rămas doar câteva procente pentru a finaliza conducta, ceea ce ar putea fi bine făcut de către Gazprom și Federația Rusă. Deci, cred că soarta proiectului Nord Stream 2 nu trebuie să ne îngrijoreze în mod special ", a spus Chizhov.

Chizhov a amintit că în prezent este în curs un proces de abrogare parțială a modificărilor aduse Directivei UE privind gazele, din cauza cărora Gazprom va putea folosi doar jumătate din capacitatea conductei de gaz Nord Stream 2.

"Este destul de clar că situația nu este simplă, într-adevăr este luată în considerare în instanță. Există o poziție formulată destul de fără ambiguitate a guvernului german - țara în care va ajunge această conductă de gaz. Deci, în acest caz, desigur, nu intervine în practica judiciară a instanțelor germane, dar pornim de la faptul că acest proiect va fi implementat într-un fel sau altul”, a spus Chizhov.

Citește și: Eugen Teodorovici a luat foc după declarația făcută de Florin Cîțu privind pensiile: Nu e normal ca un drept cuvenit printr-o lege să fie pur și simplu tăiat

El a subliniat că Nord Stream și Nord Stream 2 vizează în mod obiectiv consolidarea securității energetice a Europei, de care Rusia este interesată.

Proiectul Nord Stream 2 presupune construcția a două linii cu o capacitate totală de 55 m cubi de gaz pe an de pe coasta Rusiei, prin Marea Baltică până în Germania.

Partenerii europeni ai Gazprom în proiect sunt German Uniper și Wintershall, OMV-ul austriac, Engie-ul francez și Shell Anglo-Olandez. Conducta ocolește statele de tranzit - Ucraina, Belarus, Polonia și alte țări din Europa de Est și Baltică - prin zonele economice exclusive și apele teritoriale ale Rusiei, Finlandei, Suediei, Danemarcei și Germaniei.

Gazprom se așteaptă ca conducta să fie lansată la sfârșitul anului 2020.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.