Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ŞOC în Spania! Se cer ani grei de PUŞCĂRIE pentru zeci de oameni: Au blătuit un meci de Primera Division

blat

Procuratura anticorupţie spaniolă cere doi ani de închisoare şi şase ani de suspendare din fotbal pentru majoritatea celor 41 de persoane implicate în meciul aranjat Levante - FC Zaragoza, din 21 mai 2011, contând pentru ultima etapă a primei ligi spaniole, informează marca.com. Înaintea acelui, meci, Levante era salvată de la retrgogradare, în timp ce FC Zaragoza avea disperată nevoie de un succes pentru a se menţine în primul eşalon. Gazdele au pierdut cu 1-2, iar echipa care a mers în Segunda a fost Deportivo La Coruna.

Citește și: Ministrul Eugen Teodorovici, schimbare RADICALĂ! Cum vrea să EVITE o RISIPĂ anuală de ZECE milioane de euro

Liga Spaniolă de Fotbal a denunţatat blatul în 2013 procurorului anticorupţie, Alejandro Luzon, după ce conducătorii LaLiga au discutat cu jucători implicaţi, Sergio Gonzalez şi Javi Venta, printre alţii, şi cu preşedintele lui Depor, Augusto Cesar Lendoiro. După investigaţii, în octombrie 2014, procuratura a trimis cazul unui tribunal din Valencia.

Citește și: Ce meserie BĂNOASĂ are Andreea Cosma și cui i-a DONAT un apartament

În cadrul anchetei, procurorii au descoperit că jucătorii de la Levante au plătit taxe mult mai mici în 2011, decât în 2010. De exemplu, Juanfran a plătit în 2010 suma de 649.000 de euro, care a scăzut la 6.000 în 2011. Portarul Gustavo Munua a achitat 270.000 de euro în 2010 şi numai 300 de euro în 2011.

Citeşte şi: Liviu Dragnea, mesaj pentru PARCHET: 'Nu înțeleg de ce nu s-a pornit o anchetă, instantaneu' / VIDEO

În ianuarie 2016, preşedintele lui Levante, Quico Catalan, Sergio Gonzalez şi Fernando Roig, CEO al Villarreal, şi-au retras mărturiile în favoarea acuzării, singuri dispuşi să-şi menţindă declaraţiile fiind preşedintele LaLiga, Javier Tebas şi cel al lui Depor.

În urmă cu doi ani, judecătoarea Isabel Rodriguez a închis cazul, pe baza mărturiei arbitrului David Fernandez Borbalan, care a susţinut că nu a văzut nimic suspect la acel meci. Tot Rodriguez a deschis cazul în 5 februarie, la cererea procurorilor. Antrenorul de atunci al lui Levante, Luis Garcia, este considerat un martor important al acuzării, el nefiind considerat vinovat. În schimb este acuzat Javie Aguire, tehnicianul de atunci al oaspeţilor.

Conducători de atunci de-ai celor două cluburi, dar şi fotbalişti cunoscuţi sunt cei 41 de acuzaţi. Printre aceştia se numără căpitanul actual al lui Atletico Madrid, Gabi, fost la Zaragoza, Ander Herrera, acum la Manchester United, fost tot la Zaragoza, Felipe Caicedo de la Lazio, fost la Levante, Vicente Iborra de la Leicester, fost tot la Leicester, şi Jefferson Montero de la Getafe, fost la Levante, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.