Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ŞOCANT: Un afacerist, UITAT de judecători în AREST pentru aproape 2 ANI

gratii

Caz şocant în judeţul Sălaj! Judecătorii de la Tribunalul Sălaj au menținut starea de arest preventiv în cazul omului de afaceri Dan Radu, cercetat penal și judecat pentru luare de mită, trafic de influență și spălare de bani, pentru o perioadă de 21 de luni. În acest timp, niciun magistrat nu a dispus eliberarea lui, scrie Evenimentul Zilei.

La fiecare termen de judecată, procurorul DNA solicita prelungirea măsurii arestului preventiv, cerință acceptată de judecători.

După 21 de luni, cazul a ajuns la Curtea de Apel Cluj. La termenul de miercuri, judecătorul clujean fost şocat să afle că afaceristul era deținut, fără a fi condamnat, de mai bine de un an și nouă luni în arestul Poliției Zalău și a dispus punerea de îndată în libertate.

Citeşte şi: Schimbare de planuri pentru 'Cartierul Justiţiei'. Ce proiect are Primăria Capitalei

Avocații clujeni care au obținut eliberarea din arest a lui Dan Radu susțin că, periodic, magistratul punea în discuție eliberarea lui Dan Radu, dar că tot el refuza acest lucru.

"Se spunea în felul următor: pe urmărire penală, că nu este terminată urmărirea penală și nu poate fi eliberat. Apoi, pe camera preliminară, că dosarul nu este în faza de judecată. Apoi, în faza de judecată că nu au fost audiați martorii. Motivele că ar putea să influențeze ancheta și că termenul de arest era nerezonabil, deși trecue foarte mult timp", explică avocatul Claudiu Mincic.

Dan Radu a fost acuzat de procurorii DNA că a promis că va interveni pe lângă anumiți funcționari publici pentru ca un teren din Zalău să fie întabulat în favoarea unor localnici. Ulterior, o parte din acest teren a ajuns la Dan Radu, pe care l-a vândut cu suma de 100.000 de lei. În dosar, mai este inculpat și fostul subprefect de Zalău, Claudiu Băican.

Citeşte şi: Dana Grecu a dezvăluit care au fost MOTIVELE demiterii lui Teodorovici .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.