Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Socialiștii din Parlamentul Republicii Moldova susțin că PAS vrea să mărească majorarea vârstei de pensionare

www.agerpres.ro
pensionari

După preluarea guvernării, Partidul "Acţiune şi Solidaritate" (PAS) va vota pentru majorarea vârstei de pensionare, a declarat deputatul Partidului Socialiştilor, Grigore Novac, la un post public de radio, potrivit agenţiei Infotag.

Deputatul ales pe listele Blocului Comuniştilor şi Socialiştilor susţine că în culoarele Parlamentului deputaţii PAS au vorbit deschis despre aceste intenţii.

"Un lucru pe care ei doresc să-l facă este majorarea vârstei de pensionare. Este contrar convingerilor mele personale, ale formaţiunii politice din care fac parte şi ale majorităţii cetăţenilor.

Nu cred că şi acei cetăţeni care au votat PAS vor fi pentru majorarea vârstei de pensionare. Ei s-au eschivat să spună acest lucru deschis, dar noi ştim din interior cum stau lucrurile, pentru că lucrăm cu ei în comisii", a spus Novac.

Politicianul a amintit că socialiştii au votat în Parlamentul anterior pentru micşorarea vârstei de pensionare, pentru că mulţi cetăţeni nu ajung, din păcate, să-şi vadă pensia din cauza speranţei de viaţă reduse.

"PAS a refuzat înainte de alegeri să semneze un angajament public propus de Blocul Electoral al Comuniştilor şi Socialiştilor prin care aceştia îşi asumă obligaţia să nu majoreze vârsta de pensionare, să nu reducă numărul de sate şi să lichideze raioanele şi să nu vândă pământul străinilor", a spus el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.